Siberische tijger

Algemene informatie

Leefgebied
klein deel van Rusland in grasland en bos
Voedsel
vlees (zoogdieren en vogels), vis en reptielen
Levensduur
26 jaar
Gewicht
tot 423 kilo
Lengte
tot 3,70 m
Aantal jongen
1 tot 7 om de 3 tot 4 jaar
Draagtijd
rond de 3,5 maanden

Lekker geurtje

Tijgers leven vaak alleen. Om aan andere tijgers te laten weten dat een jachtgebied bewoond is, laten tijgers hun geur achter. Dat doen ze door tegen bomen, struiken en rotsen te plassen. Maar ook laten ze op verschillende plaatsen langs de grens van hun gebied duidelijk hun mest liggen.

Grote maaltijd

Tijgers jagen meestal op herten en zwijnen, hoewel ze niet kieskeurig zijn. Als ze een grote prooi gevangen hebben, kunnen ze wel 40 kilo in één keer eten. Vaak bewaren ze ook een deel het vlees voor later.

“De Siberische tijger zwemt graag. Voor een katachtige is dit echt een uitzondering.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma