Afrikaanse leeuw

Algemene informatie

Leefgebied
Afrika
Voedsel
vlees, vooral grote hoefdieren
Levensduur
15 jaar
Gewicht
120 tot 275 kilo
Lengte
2.40 tot 3.30 meter
Aantal jongen
1 tot 6
Draagtijd
3,5 maanden
IUCN-status
Kwetsbaar
EEP
Ja

Manen

Mannetjes leeuwen zijn te herkennen aan hun manen. Dit zijn de lange haren in de nek van de leeuw. De manen zeggen ook veel over de leeuw. De kleur en volheid kunnen een indicatie zijn van de gezondheid van de leeuw. Ook zijn de manen een goede maatstaf voor de leeftijd van de leeuw. Hoe donkerder de manen, hoe ouder de leeuw.

Niet kieskeurig

Leeuwen zijn niet kieskeurig als het om eten gaat. Ze eten alleen vlees, maar wel vlees van allerlei verschillende dieren. Van kleine impala’s tot enorme olifanten. Soms eten ze zelfs vis of de eieren van een struisvogel.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

“Leeuwen zijn de enige katachtigen die in een groep leven.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma