Tweevingerige luiaard

Algemene informatie

Leefgebied
Tropisch regenwoud in Zuid-Amerik
Voedsel
Bladeren en fruit
Levensduur
20-40 jaar
Gewicht
4-8 kg
Lengte
-
Aantal jongen
1
Draagtijd
6 tot 10,5 maanden
IUCN-status
Veilig
EEP
Ja

Rustig aan

Een luiaard eet bijna alleen maar bladeren. Daar zit niet veel energie in. Hij doet dan ook alles rustig aan. Een luiaard slaapt zo’n 15 uur per dag. Als hij beweegt gaat dat heel langzaam. Luiaards hangen bijna hun hele leven ondersteboven in een boom. Ongeveer één keer per week klimmen ze heel langzaam naar beneden om op de grond te poepen.

Groene haren

De haren van een luiaard groeien van zijn buik naar zijn rug. Dat komt omdat hij bijna altijd ondersteboven aan een tak hangt. Zijn haren zijn erg ruw. Daardoor kunnen er algen op zijn vacht groeien. Zo lijkt het net alsof hij groene haren heeft. Dat is een goede camouflage voor als je in het regenwoud leeft.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier
“Wist je dat een luiaard heel goed kan zwemmen?”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma