Heb je vragen over jouw bezoek aan ZooParc? Lees hier onze veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

Jangalee

In dit compleet nieuwe gebied leven sinds enkele jaren hele bijzondere tijgersoorten: Siberische tijgers en witte tijgers.

De Siberische tijgers zijn in het voorjaar van 2016 vanuit collega-park Safaripark Beekse Bergen overgekomen. De verhuizing werd gevolgd door de docusoup ‘Komt een aap bij de dokter’, welke hieronder terug te zien is.

De witte tijgers zijn als eerste in de zomer van 2015 gearriveerd. Met name de witte vacht en kleur ogen maakt deze tijgersoort erg mooi om te zien, maar ook heel bijzonder. De kleur is namelijk een genetische afwijking, maar er zijn ook individuen met meerdere afwijkingen die helaas ook tot gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Daardoor is het beter dat deze tijgersoort zich niet meer voortplant.

ZooParc Overloon is lid van de NVD en EAZA, een kwaliteitskeurmerk voor dierentuinen, en leeft mede daarom zorgvuldig een anti voortplanting beleid met de witte tijgers na.

Zoo dagprogramma

Om 12.30 uur krijgen ofwel de tijgers in Jangalee ofwel de leeuwen in het naastgelegen Ngorongoro te eten. Een Expeditielid wacht op je bij het inkijkraam tussen de twee gebieden in.

Verhuizing tijgers

Bekijk het filmpje over de verhuizing in de serie ‘Komt een aap bij de dokter’

Sneak preview

Bekijk het filmpje over dit Expeditiegebied in de serie ‘Oh Zit dat Zoo?!’

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma