Jangalee

Sta oog in oog met twee bijzondere tijgersoorten!

Wie leven er in Jangalee?

Over Jangalee

In Jangalee vind je een witte tijger en Amoertijger. Ze leven afzonderlijk van elkaar. De witte tijger is in de zomer van 2015 gearriveerd. Met name de witte vacht en kleur ogen maakt deze tijgersoort erg mooi om te zien, maar ook heel bijzonder. De kleur is namelijk een genetische afwijking. Naast de kleur kunnen er nog meer afwijkingen zijn die helaas ook voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Daardoor is het beter dat deze tijgersoort zich niet meer voortplant. De Amoertijger is in 2023 naar ZooParc gekomen. Dit is ook een bijzondere tijgersoort, want de Amoertijger zwemt graag, wat voor een katachtige echt een uitzondering is.

ZooParc Overloon is lid van de NVD en EAZA, een kwaliteitskeurmerk voor dierentuinen en leeft mede daarom zorgvuldig een anti-voortplantingsbeleid met de witte tijger na.

Neem alvast een kijkje in expeditiegebied Jangalee

Zoo programma

Wist je dat er dagelijks ook leuke en leerzame voederpresentaties worden gegeven door onze dierenverzorgers? Het programma varieert gedurende het jaar. Benieuwd naar welke voederpresentaties er zijn als jij langskomt?

Bekijk het actuele programma

Waar vind je het expeditiegebied?

Je komt in expeditiegebied Jangalee terecht als je al een aantal expeditiegebieden gepasseerd hebt. Loop vanaf de entree van het park eerst door de volgende gebieden en dan kom je vanzelf bij Jangalee terecht: het Headquarter, Boulders Beach, de Outback en de Amazone. Expeditiegebied Jangalee ligt ook dicht bij horecapunt BaseCamp, waar je op het terras kunt genieten van een hapje en drankje.

Bekijk de plattegrond

 

Ontdek ook alle andere expeditiegebieden

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma