Rode panda

Algemene informatie

Leefgebied
het Himalaya gebied
Voedsel
bamboebladeren, bessen, bloesem en eieren
Levensduur
14 jaar
Gewicht
3,7 tot 6,2 kilo
Lengte
56 tot 62 cm
Aantal jongen
1 tot 4
Draagtijd
4,5 maanden
IUCN-status
Bedreigd
EEP
Ja

Bamboe-eter

De rode panda dankt zijn naam aan zijn kleur. Hij is geen familie van de zwart-witte reuzenpanda. Hij eet naast bamboe ook fruit, bloemen, bladeren, eieren en jonge vogeltjes.

Klimgereedschap

De rode panda loopt, net als een beer, met zijn voorpoten naar binnen gedraaid. De brede poten hebben deels intrekbare klauwen en behaarde voetzolen zodat hij meer grip heeft op gladde rotsen en boomstammen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

“Met een speciale eeltknobbel op de voorpoot kan bamboe goed worden vastgepakt.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma