Vicuña

Algemene informatie

Leefgebied
Peru, Bolivia, Argentinië en Chili
Voedsel
gras
Levensduur
tot 24 jaar
Gewicht
35 tot 65 kilo
Schouderhoogte
70 cm tot 1.10 meter
Aantal jongen
1
Draagtijd
11 maanden

Moedige leider

Als er gevaar aankomt, maken ze een fluitend geluid. Het mannetje dat de baas is van de groep, gaat tussen de groep en het gevaar instaan. Hij laat daarmee zien dat hij niet bang is zijn groep te
beschermen.

Trui breien

Vroeger werd de vicuña veel gevangen voor zijn vacht. Mensen scheerden hem en lieten hem daarna weer gaan. Van de wol werd vooral kleding gemaakt.

“Een groep vicuña’s kan uit wel 150 dieren bestaan.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma