Stichting Wildlife

ZooParc Overloon zoekt vrijwilligers!

logo_stichting_wildlife-300x163

Stichting Wildlife is actief in ZooParc Overloon, Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en AquaZoo Friesland. De stichting zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en hebben allerlei activiteiten in de parken. Deze activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers.

In ZooParc Overloon worden o.a. rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen verzorgd door een gezellig en enthousiast team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife. Regelmatig zijn wij wegens groei van onze activiteiten op zoek naar meer mensen die daaraan willen meewerken. Vrijwillige gidsen krijgen een gratis opleiding, zodat zij met een gedegen kennis aan de slag kunnen.

Activiteiten in ZooParc Overloon

De vrijwilligers in ZooParc zijn actief bij diverse activiteiten in het park. Met deze activiteiten zamelen zij geld in dat wordt gebruikt om de natuurbeschermingsprojecten van de stichting te ondersteunen.

Kinderfeestjes
Rondleidingen
Adopties

Opleiding tot vrijwillige gids

Iedereen die enthousiast is over dieren en graag met mensen omgaat, kan zich aanmelden om vrijwillige gids te worden in ZooParc Overloon. We zoeken mensen die zich een paar dagdelen per maand beschikbaar kunnen stellen. De werktijden worden altijd in overleg vastgelegd en in een rooster gezet.

Om met de nodige kennis en zelfvertrouwen aan de slag te kunnen gaan krijgt iedere vrijwillige gids een gratis opleiding aangeboden door de stichting. Na het succesvol voltooien van de opleiding weten de gidsen alles wat nodig is om als gids te kunnen werken.

De opleiding start in het najaar / winter en duurt ongeveer drie maanden. Interesse? Stuur een mailtje naar: info@stichtingwildlife.nl.

Doelstellingen Stichting Wildlife

De stichting werkt op meerdere manieren aan 2 hoofddoelstellingen, namelijk:

  • Informeren en onderwijzen over de bedreigde diersoorten in de wereld.
  • Geld inzamelen voor de bescherming van bedreigde diersoorten door middel van donaties en adoptie van dieren.

Projecten

Projecten die Stichting Wildlife onder andere steunt, zijn:

– Stichting SPOTS (leeuwen, cheeta’s)
– Big Life Foundation
– Okapi Conservation Project
– Save The Rhino
– Green Balkans (vale gier)

Ieder jaar staat één van de natuurbeschermingsprojecten van Stichting Wildlife extra in het zonnetje en ZooParc steunt dat graag. Afgelopen jaren waren het Red Panda Nework en de Giraffe Conservation Foundation. Dit jaar ligt de focus op SANCCOB. Hieronder staan de projecten kort toegelicht:

Giraffe Conservation Foundation

In 2017 was het project de Giraffe Conservation Foundation. In de afgelopen 30 jaar is de populatie giraffen in de natuur flink afgenomen en is het een grote bedreiging voor de natuur. Er zijn verschillende acties opgezet om het project te steunen. Met deze acties heeft ZooParc zich actief ingezet en een bedrag van ruim €12.000 euro opgehaald voor de stichting.

Meer informatie

Red Panda network

Het jaar 2018 stond in het teken van rode panda’s. Het Red Panda Network is actief in Nepal en beschermt de rode panda in hun leefgebied. Er zijn verschillende acties opgezet door ZooParc en dit heeft een mooi resultaat opgeleverd: er is maar liefst €13.705 opgehaald voor de rode panda’s!

Meer informatie

SANCCOB

2019 staat het in het teken van SANCCOB. Dit staat voor Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds, oftewel o.a. de Afrikaanse pinguïns. Het belangrijkste doel van SANCCOB is om de afname van het aantal zeevogels in Zuid-Afrika tegen te gaan. Dit doen zij door middel van opvang, rehabilitatie en vrijlating van zieke, gewonde, verlaten en met olie besmeurde zeevogels. Zij richten zich met name op bedreigde soorten zoals de Afrikaanse pinguïn. Naast de opvang van zieke en gewonde dieren, heeft SANCCOB ook een project voor het uitbroeden van eieren en het grootbrengen en weer uitzetten van pinguïnkuikens die door de ouders verlaten zijn. ZooParc steunt dit evenement d.m.v het organiseren van evenementen. Ook is er een speciaal pinguïn-armbandje verkrijgbaar in de shop. Deze opbrengsten gaan naar de stichting.

Meer informatie

Word vriend van de stichting

Meld je aan als donateur via het contactformulier onderaan deze pagina. Als minimale donatie wordt een bedrag van € 25,00 per jaar gevraagd.

Adopteer een dier

Het is mogelijk om een dier uit een van de parken te adopteren. Al vanaf € 90,00 kun je de trotse adoptieouder worden van één van de dieren. Het adoptiebedrag komt ten goede aan de dier- en natuurbeschermingsprojecten die worden ondersteund door de stichting. Tevens ben je welkom op de jaarlijkse adoptiedag en krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij je adoptiedier! Wil je een dier adopteren, klik dan hier.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website www.stichtingwildlife.nl of neem contact op met Stichting Wildlife via info@stichtingwildlife.nl.

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma