Stichting Wildlife

logo_stichting_wildlife-300x163

Stichting Wildlife is actief in ZooParc Overloon, Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en AquaZoo Leeuwarden. De stichting zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en heeft allerlei activiteiten in de parken. Deze activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers.

In ZooParc Overloon worden o.a. rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen verzorgd door een gezellig en enthousiast team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife. Regelmatig zijn wij wegens groei van onze activiteiten op zoek naar meer mensen die daaraan willen meewerken. Vrijwillige gidsen krijgen een gratis opleiding, zodat zij met gedegen kennis aan de slag kunnen.

Activiteiten in ZooParc Overloon

De vrijwilligers in ZooParc zijn actief bij diverse activiteiten in het park. Met deze activiteiten zamelen zij geld in dat wordt gebruikt om de natuurbeschermingsprojecten van de stichting te ondersteunen.

Kinderfeestjes
Rondleidingen
Adopties

Opleiding tot vrijwillige gids

Iedereen die enthousiast is over dieren en graag met mensen omgaat, kan zich aanmelden om vrijwillige gids te worden in ZooParc Overloon. We zoeken mensen die zich een paar dagdelen per maand beschikbaar kunnen stellen. De werktijden worden altijd in overleg vastgelegd en in een rooster gezet.

Om met de nodige kennis en zelfvertrouwen aan de slag te kunnen gaan krijgt iedere vrijwillige gids een gratis opleiding aangeboden door de stichting. Na het succesvol voltooien van de opleiding weten de gidsen alles wat nodig is om als gids te kunnen werken.

De opleiding start in het najaar / winter en duurt ongeveer drie maanden. Interesse? Stuur een mailtje naar: info@stichtingwildlife.nl.

Doelstellingen Stichting Wildlife

De stichting werkt op meerdere manieren aan 2 hoofddoelstellingen, namelijk:

  • Informeren en onderwijzen over de bedreigde diersoorten in de wereld.
  • Geld inzamelen voor de bescherming van bedreigde diersoorten door middel van donaties en adoptie van dieren.

Projecten

Een aantal projecten die Stichting Wildlife steunt zijn:

  • Stichting SPOTS (leeuwen en cheeta’s)
  • Giraffe Conservation Foundation (netgiraffes)
  • Lemur Rescue Center (ringstaartmaki’s)
  • Biodiversity Conservation Organisation (Afrikaanse wilde honden)

Ieder jaar staat één van de natuurbeschermingsprojecten van Stichting Wildlife extra in het zonnetje en ZooParc steunt dat graag. Afgelopen jaren waren dat het Red Panda Network, SANCCOB en Cheetah Conservation Botswana. In 2022 zetten de vrijwilligers én medewerkers van het park zich extra in voor de World Land Trust Paraguay.

Adopteer een dier

Het is mogelijk om een dier uit een van de parken te adopteren. Al vanaf € 25,- per jaar kun je de trotse adoptieouder worden van één van de dieren. Het adoptiebedrag komt ten goede aan de dier- en natuurbeschermingsprojecten die worden ondersteund door de stichting. Wil je een dier adopteren, klik dan hier.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website www.stichtingwildlife.nl of neem contact op met Stichting Wildlife via info@stichtingwildlife.nl.

No description
De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma