Witte tijger

Algemene informatie

Leefgebied
India, Bangladesh, Nepal, Bhutan en China in grasland en bossen
Voedsel
vlees (zoogdieren en vogels), vis en reptielen
Levensduur
26 jaar
Gewicht
gemiddeld 257 kilo
Lengte
2,84 meter
Aantal jongen
1 tot 7 om de 3 tot 4 jaar
Draagtijd
rond de 3,5 maanden

Afkijken bij mama

Een jonge tijger blijft ongeveer 3 jaar bij zijn moeder. De vader voedt de jongen niet op. De welpjes kijken goed hoe hun moeder op prooidieren jaagt zodat ze dit later zelf kunnen.

Sluipen

De tijger jaagt het liefs ’s nachts, maar is soms ook overdag actief. Zijn prooidieren leven ook ’s nachts. Hij loop het liefst door dichtbegroeide planten en langs routes zodat ze hem niet horen aankomen.

“Een tijger kan wel 6 tot 10 meter ver springen en wel 29 kilometer ver zwemmen.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma