Bricks Gorilla

Algemene informatie

Leefgebied
Regenwouden van West-Afrika
Voedsel
Wortels, bloemen, fruit, zaden, kruiden en insecten
Gewicht
90 kg (vrouwtjes), 180 kg (mannetjes)
Leeftijd
35-40 jaar

Wist je dat?

Jonge gorilla’s een wit haarplukje boven hun kont hebben. Zolang ze dit hebben, kunnen ze bijna alles maken bij volwassen gorilla’s. Het witte plukje laat zien: ‘ik ben nog maar klein, doe mij niks’.

Wist je dat?

Gorilla’s zien er misschien imposant en boos uit, maar het zijn eigenlijk hele rustige en vriendelijke dieren. Ze eten ook alleen maar plantaardig voedsel.

Jij kan je steentje bijdragen voor dit dier

Door zo nu en dan minder vlees te eten. Minder vlees eten is beter voor het klimaat. Tijdens het produceren van vlees komen er veel broeikasgassen vrij en worden er duizenden liters water gebruikt. Qua eten zouden we een voorbeeld kunnen nemen aan de gorilla’s. Wist je ook dat er voor de productie van één kilo vlees, vijf kilo plantaardig diervoer nodig is. Om dat diervoer te kunnen produceren verdwijnen er veel bossen; het leefgebied van de gorilla’s.

Sta oog in oog met deze nieuwe bewoner van ZooParc tijdens de Safari Bricks expositie van 1 april t/m 18 juni. Kom hier meer te weten. Je bezoekt de Bricks expositie met een regulier ZooParc ticket.

 

Bestel tickets

 

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma