Ngorongoro

Beleef tijdens je expeditie Afrikaans avontuur in het Ngorongoro gebied en ontdek bijzondere diersoorten.

Wie leven er in Ngorongoro?

Over Ngorongoro

Expeditiegebied Ngorongoro is vernoemd naar een grote vulkaankrater in Tanzania, een land in Afrika. Deze vulkaan is niet meer actief en daarom kunnen dieren hier zonder problemen leven. In dit gebied leven onder andere grote Afrikaanse diersoorten zoals leeuwen. Kom ook op bezoek bij de langste landdieren ter wereld, de netgiraffen. De giraffen leven in een oase van groen samen met de brazzameerkatten. Ook ontdek je in Ngorongoro cheeta’s, wilde honden, kamelen, dwergnijlpaarden, struisvogels, mhorrgazelles en nog veel meer bijzondere diersoorten.

Wanneer je bij expeditiegebied Ngorongoro aankomt, ben je ongeveer halverwege je expeditie, ideaal voor een tussenstop. Bij het ‘BaseCamp’, kun je eten en drinken afhalen en nuttigen op het terras waarbij je uitzicht hebt op de giraffen. Ook kun je hier terecht voor een toiletbezoek en kunnen kinderen even spelen.

Neem alvast een kijkje in expeditiegebied Ngorongoro

Zoo programma

Wist je dat er dagelijks ook leuke en leerzame voederpresentaties worden gegeven door onze dierenverzorgers? Het programma varieert gedurende het jaar. Benieuwd naar welke voederpresentaties er zijn als jij langskomt?

Bekijk het actuele programma

Waar vind je het expeditiegebied?

Wanneer je de plattegrond van ZooParc bekijkt, zie je dat expeditiegebied Ngorongoro een groot deel van het park inneemt, in dit gebied leven namelijk veel verschillende diersoorten. Het begin van dit gebied kom je ongeveer halverwege je expeditie tegen, een ideale plek om even pauze te nemen. Je komt in Ngorongoro nadat je langs Headquarter, Boulders Beach, Outback en Jangelee bent geweest.

Bekijk de plattegrond

 

Ontdek ook alle andere expeditiegebieden

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma