Ngorongoro

Sinds 2017 kun je op bezoek bij de langste landdieren ter wereld. Je vindt hier namelijk de netgiraffes.

De giraffes leven in een oase van groen samen met de bijzondere Brazzameerkatten. Deze aapsoort is nergens anders in Nederland te zien.

Sinds 2016 leven ook leeuwen in ZooParc. De zes Afrikaanse leeuwen in ZooParc Overloon zijn uit collegapark Safaripark Beekse Bergen overgekomen. De leeuwen gingen dit keer dus niet op safari, maar op Expeditie! De verhuizing werd gevolgd door de docusoap ‘Komt een aap bij de dokter’, welke hieronder terug te zien is.

Vanaf 2018 kan je ook letterlijk tussen de gieren lopen. Er is namelijk een grote volière gebouwd waar gieren, kraanvogels en de bijzondere Kirk’s dikdik antilopen samen leven. En jij mag er middenin staan!

In Ngorongoro kom je verder ook sikaherten, cheetahs, wilde honden, kamelen, dwergnijlpaarden,Zeboe, Egyptische landschildpad, het penseelzwijn en nog veel meer bijzondere diersoorten tegen…

BaseCamp

Vanaf BaseCamp heb je een prachtig uitzicht op het verblijf van de giraffes. Het is wel verstandig om tussendoor even op te laden bij BaseCamp: de voorraden checken en een hapje en drankje nuttigen om de reis langs cheetahs en wilde honden goed te kunnen vervolgen. Bij BaseCamp vind je tevens toiletten en een speelgelegenheid voor kinderen.

Zoo dagprogramma

Om 12.30 uur krijgen ofwel de leeuwen in Ngorongoro ofwel de tijgers in het naastgelegen Jangalee te eten. Een Expeditielid wacht op je bij het inkijkraam tussen de twee gebieden in.

Verderop in Ngorongoro krijgen de cheetahs of wilde honden om 14.00 uur te eten. Een Expeditielid wacht op je bij het cheetah shelter.

 

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma