Ngorongoro

De grootste katachtige van het dierenrijk is vanaf mei 2016 ook in ZooParc Overloon te vinden. De Afrikaanse leeuwen bevinden zich in een compleet nieuw gebied van het park.

De zes Afrikaanse leeuwen in ZooParc Overloon zijn uit collegapark Safaripark Beekse Bergen overgekomen. De leeuwen gingen dit keer dus niet op safari, maar op Expeditie! De verhuizing werd gevolgd door de docusoap ‘Komt een aap bij de dokter’, welke hieronder terug te zien is.

In Ngorongoro begint je Afrikaanse avontuur langs leeuwen, quessant schapen, sikaherten, Indische antilopen, witnekkraanvogels, cheetahs, wilde honden, kamelen en meer…

BaseCamp

Het is wel verstandig om tussendoor even op te laden bij BaseCamp: de voorraden checken en een hapje en drankje nuttigen om de reis langs cheetahs en wilde honden goed te kunnen vervolgen. Bij BaseCamp vind je tevens toiletten en een speelgelegenheid voor kinderen.

Expeditie opdracht in het park

In het onderzoeksstation bij de cheetahs hangt een landkaart met verschillende Afrikaanse diersoorten erop. Deze diersoorten zijn tijdens een eerdere Expeditie ontdekt en op de kaart aangegeven waar ze zoal gezien zijn. Welke van deze diersoorten is het meest gespot?

Zoo dagprogramma

Om 12.30 uur krijgen ofwel de leeuwen in Ngorongoro ofwel de tijgers in het naastgelegen Jangalee te eten. Een Expeditielid wacht op je bij het inkijkraam tussen de twee gebieden in.

Verderop in Ngorongoro krijgen de cheetahs of wilde honden om 14.00 uur te eten. Een Expeditielid wacht op je bij het cheetah shelter.

Verhuizing leeuwen

Bekijk het filmpje over de verhuizing in de serie ‘Komt een aap bij de dokter’

Sneak preview

Bekijk het filmpje over dit Expeditiegebied in de serie ‘Oh Zit dat Zoo?!’.

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma