Chinese muntjak

Algemene informatie

Leefgebied
subtropisch regenwoud van China en Taiwan
Voedsel
o.a. bamboe, zaden, bast, eieren en aas
Levensduur
12 jaar
Gewicht
18 kilo
Lengte
80 centimeter
Aantal jongen
1 of 2
Draagtijd
7 maanden

Blafhert

Wanneer de muntjak in gevaar verkeert, blijft hij doodstil staan en maakt hij een blaffend geluid. Deze ‘noodroep’ is een uiting van angst. Dankzij dit geluid wordt de muntjak ook wel ‘blafhert’ genoemd.

Slagtanden

Mannelijke muntjaks hebben opvallend lange hoektanden die ze gebruiken tijdens het vechten. Zowel mannen als vrouwen markeren hun territorium met vocht dat uit een geurklier bij de ogen komt.

“Alleen mannetjes hebben een simpel gewei van twee enkele stangen van zo´n 10 cm lang.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma