Rode neusbeer

Algemene informatie

Leefgebied
Zuid-Amerika, in de tropische bossen
Voedsel
vruchten, ongewervelden, insecten, hagedissen, kleine zoogdieren en aas
Levensduur
tot 17 jaar
Gewicht
3 tot 6 kilo
Lengte
73 cm tot 1.36 cm
Aantal jongen
3 tot 7
Draagtijd
2,5 maanden

Vrouwengroepen

Rode neusberen leven in vrouwengroepen. In de paartijd mag een mannetje, wanneer hij onderdanig genoeg is, de vrouwengroep betreden. Zodra de jongen worden geboren, wordt hij de groep weer
uitgejaagd.

Kwetteren

Rode neusbeergroepen hebben elk hun eigen territorium, maar wanneer ze elkaar ontmoeten, dan wordt zelden gevochten. Tijdens het rondtrekken maken neusberen kwetterende geluidjes om contact met elkaar te houden.

“Met zijn bewegelijke neus kan de neusbeer wormen tot wel 30 cm onder de grond ruiken.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma