Dierennieuws

De laatste maand is er veel gebeurd in ZooParc. Via deze weg brengen we jullie graag op de hoogte van alle nieuwtjes uit het park. Er zijn heel wat nieuwe leuke dieren in het park gekomen. Benieuwd welke dit zijn? Klik dan op de naam van het dier om meer informatie te krijgen.

Groeispurt in ZooParc

Op 6 oktober werd dwergnijlpaardje Tobie geboren, wat een zeer bijzonder moment was voor ZooParc. Dwergnijlpaarden worden in het wild bedreigd en daarom is deze geboorte heel belangrijk voor het soortbehoud. Gelukkig gaat het erg goed met Tobie en groeit hij als kool. Wie hem nog niet heeft mogen bewonderen mag dus opschieten, want binnen de kortste keren is Tobie net zo groot als zijn moeder Bagatelle.

Albert, de vader van Tobie, is de afgelopen maand vertrokken naar Portugal. Albert heeft met de geboorte van Tobie zijn plicht in het park vervuld. Helaas zijn er maar weinig mannelijke dwergnijlpaarden en ondanks dat hij het erg naar zijn zin had mag hij in Portugal opnieuw voor jongen zorgen. De dwergnijlpaarden zijn erg solitaire dieren en komen dus vaak alleen bij elkaar om te paren. Wees dus niet getreurd, want gelukkig blijven moeder Bagatelle en kinderen Kiara en Tobie nog wel gezellig in ons park. Op de pagina over de dwergnijlpaarden kom je nog meer te weten over deze prachtige dieren.

Naast Tobie zijn er nog meer dieren gegroeid in ZooParc. Zo zijn er twee jonge pelikanen op hen nest te vinden. Ze worden zelfs al zo groot dat moeder pelikaan er haast niet meer op past om de jonge pelikanen te beschermen.

Uitbreiding voor ZooParc

Sinds afgelopen maand zijn er nieuwe dieren te bewonderen in ZooParc. Zo zijn er twee roodbuiklemuren bijgekomen, ter uitbreiding van het Baobab expeditiegebied. Roodbuiklemuren hebben een roodbruine vacht en zwarte staart. Ze worden met een witte buik geboren. Bij mannetjes wordt de buik in de loop van de tijd oranjerood en bij vrouwtjes blijft de buik wit.

Daarnaast mochten we ook nog twee aap-dierennieuwscapibaravrouwen en een sakiman verwelkomen. De nieuwe sakiman zal het andere sakiventje gezelschap houden. En ter uitbreiding van het Amazonegebied zijn er nog twee nandoevrouwen komen wonen.

Verder wordt het verblijf van de vicuna’s verbouwd tot een mooi doorloopverblijf. Wil je op de hoogte blijven van alle vorderingen en nieuwtjes rondom ZooParc? Kijk dan op onze Facebook pagina!

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma