ZooParc Overloon gaat de hoogte in!

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe giraffenvlakte.

Dinsdag 16 mei – Zooparc Overloon in actie voor de giraffen

Kun je ook niet wachten tot de giraffen in ZooParc Overloon er zijn? Op vrijdag 21, zaterdag 22, vrijdag 28 of zaterdag 29 juli kun je op schemertour tussen de wilde dieren, waaronder de giraffen, in ZooParc! Na sluitingstijd als iedereen naar huis is ga je samen met een dierverzorger op expeditie. Een unieke ervaring die je niet wil missen!

Me de opbrengsten van de schemertour steunt ZooParc Overloon de bescherming van giraffen in de natuur.

Ontdek meer over de schemertours!

 

Woensdag 3 mei – Giraffenverblijf gaat de hoogte in!

We gaan nu echt de hoogte in met het giraffenverblijf! De eerste wanden van ongeveer 3 meter hoog zijn al geplaatst. Dit wordt de keuken waar de verzorgers het voer voor de dieren gaan bereiden. Binnenkort komt daarop een verdieping waar de bezoekers het verblijf kunnen betreden. Door de hoogte kan je oog in oog staan met de giraffes en heb je een geweldig zicht op de spelende Brazzameerkatten. In de komende weken zal ook de rest van het verblijf de lucht in schieten! Hieronder een aantal foto’s van de voortgang van het verblijf.

Dinsdag 11 april – Bouwupdate!

Sinds twee weken geleden de schop in de grond is gegaan voor de realisatie van de nieuwe giraffenvlakte is er al enorm veel werk verzet! Inmiddels zijn de contouren van de stal uitgezet en is te zien waar de giraffen en Brazzameerkatten straks binnen zullen verblijven. Ook is er veel aarde verplaatst naar de rand van het verblijf, zodat bezoekers straks op 2,5 meter hoog de stal kunnen betreden. Zij krijgen straks de kans om oog in oog met de giraffen te staan! Er wordt hard gewerkt aan het verblijf om nog voor de zomer de giraffen en Brazzameerkatten te kunnen verwelkomen. Zie hieronder een aantal foto’s van de voortgang van de bouw.

Woensdag 29 maart – We zijn begonnen met de bouw!

Afgelopen week is ZooParc begonnen met de bouw! De werkers zijn gestart met het snoeien van de ruimte waar het dienstpad en de stal gaan komen. Daarna zijn ze verder gegaan met het aanleggen van de bouwweg zodat alle materialen voor het verblijf aangeleverd kunnen worden. Er is dus nog niet veel te herkennen aan de vlakte waar straks de giraffen en Brazzameerkatten komen te wonen, maar de komende weken zal steeds meer van de bouw te zien zijn! Hieronder een aantal foto’s van de eerste werkzaamheden.

Donderdag 16 maart – Maak kennis met de nieuwe bewoners!

Binnenkort zijn de Brazzameerkatten van dichtbij te bewonderen in het nieuwe giraffenverblijf, maar je kan ze nu al leren kennen! Het dier dat we als eerste aan je gaan voorstellen is dit knappe mannetje. Hij is op 5 september 2014 geboren en is nu dus 2,5 jaar. Bij Brazzameerkatten is dit de leeftijd dat ze midden in de puberteit zitten en het tijd wordt om op eigen benen leren te staan. Wanneer hij naar ZooParc verhuist zal hij voor het eerst de leider van een groep zijn en gaat hij hopelijk ook voor zijn eerste nakomelingen zorgen!

 

Donderdag 23 februari – Ontdek de Brazzameerkatten

Ze zijn al een keer voorbij gekomen, de Brazzameerkatten. Tegelijkertijd met de giraffen komt ook deze Afrikaanse apensoort naar ZooParc. Het zijn voor de meeste mensen vrij onbekende dieren, en dat is niet zo gek, want er zijn maar liefst 36 verschillende soorten meerkatten! Om de Brazzameerkatten vast wat beter te leren kennen, hebben we alvast wat leuke weetjes verzameld.

Uiterlijk
Meerkatten verschillen onderling in kleur, maar hun lichaamsbouw komt sterk overeen. Door het grote kleurverschil zijn soortgenoten gemakkelijk te herkennen. De Brazzameerkatten zijn herkenbaar aan de kastanjekleurige streep op het hoofd en de mannetjes door hun lange witte baard. Ze zijn klein van stuk en hebben een vriendelijk karakter, een Brazzameerkat zal niet snel de confrontatie met andere dieren aangaan.

Fokgroep
Ze leven vaak in kleine groepen van ongeveer 5 tot 30 soortgenoten. Daarnaast zijn het zeer trouwe dieren, mannetjes en vrouwtjes blijven namelijk als enige meerkat na het paren hun leven lang bij elkaar! Hopelijk klikt het goed tussen het mannetje wat uit Duitsland komt en de vrouwtjes die vanuit Frankrijk zullen arriveren. Hiermee kan dan in de toekomst een fokgroep worden opgebouwd. De Brazzameerkat in Europa wordt gecoördineerd vanuit een stamboek (EEP). De coördinator heeft Overloon deze dieren aangewezen omdat het genetisch belangrijke dieren zijn, waar graag jongen van mogen komen. Met de komst van de Brazzameerkatten is ZooParc de enige dierentuin in Nederland met deze dieren!

Brazzameerkatten in ZooParc Overloon

 

Donderdag 16 februari – Breaking news!

We hebben, letterlijk, groot nieuws! Het Afrikaans expeditiegebied Ngorongoro wordt verrijkt met een nieuwe giraffenvlakte. Dit wordt een uniek combinatieverblijf waar giraffen (de langste dieren ter wereld!) samen gaan leven met een groep Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort. De voorbereidingen voor het nieuwe gebied zullen medio maart starten en voor de zomervakantie worden afgerond.

Lees hier het volledige persbericht

 

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma