ZooParc Overloon gaat de hoogte in!

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe giraffenvlakte.

Donderdag 16 maart – Maak kennis met de nieuwe bewoners!

Binnenkort zijn de Brazzameerkatten van dichtbij te bewonderen in het nieuwe giraffenverblijf, maar je kan ze nu al leren kennen! Het dier dat we als eerste aan je gaan voorstellen is dit knappe mannetje. Hij is op 5 september 2014 geboren en is nu dus 2,5 jaar. Bij Brazzameerkatten is dit de leeftijd dat ze midden in de puberteit zitten en het tijd wordt om op eigen benen leren te staan. Wanneer hij naar ZooParc verhuist zal hij voor het eerst de leider van een groep zijn en gaat hij hopelijk ook voor zijn eerste nakomelingen zorgen!

 

Donderdag 23 februari – Ontdek de Brazzameerkatten

Ze zijn al een keer voorbij gekomen, de Brazzameerkatten. Tegelijkertijd met de giraffen komt ook deze Afrikaanse apensoort naar ZooParc. Het zijn voor de meeste mensen vrij onbekende dieren, en dat is niet zo gek, want er zijn maar liefst 36 verschillende soorten meerkatten! Om de Brazzameerkatten vast wat beter te leren kennen, hebben we alvast wat leuke weetjes verzameld.

Uiterlijk
Meerkatten verschillen onderling in kleur, maar hun lichaamsbouw komt sterk overeen. Door het grote kleurverschil zijn soortgenoten gemakkelijk te herkennen. De Brazzameerkatten zijn herkenbaar aan de kastanjekleurige streep op het hoofd en de mannetjes door hun lange witte baard. Ze zijn klein van stuk en hebben een vriendelijk karakter, een Brazzameerkat zal niet snel de confrontatie met andere dieren aangaan.

Fokgroep
Ze leven vaak in kleine groepen van ongeveer 5 tot 30 soortgenoten. Daarnaast zijn het zeer trouwe dieren, mannetjes en vrouwtjes blijven namelijk als enige meerkat na het paren hun leven lang bij elkaar! Hopelijk klikt het goed tussen het mannetje wat uit Duitsland komt en de vrouwtjes die vanuit Frankrijk zullen arriveren. Hiermee kan dan in de toekomst een fokgroep worden opgebouwd. De Brazzameerkat in Europa wordt gecoördineerd vanuit een stamboek (EEP). De coördinator heeft Overloon deze dieren aangewezen omdat het genetisch belangrijke dieren zijn, waar graag jongen van mogen komen. Met de komst van de Brazzameerkatten is ZooParc de enige dierentuin in Nederland met deze dieren!

Brazzameerkatten in ZooParc Overloon 

 

Donderdag 16 februari – Breaking news!

We hebben, letterlijk, groot nieuws! Het Afrikaans expeditiegebied Ngorongoro wordt verrijkt met een nieuwe giraffenvlakte. Dit wordt een uniek combinatieverblijf waar giraffen (de langste dieren ter wereld!) samen gaan leven met een groep Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort. De voorbereidingen voor het nieuwe gebied zullen medio maart starten en voor de zomervakantie worden afgerond.

Lees hier het volledige persbericht

 

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma