Jangalee

Sta oog in oog met twee bijzondere tijgersoorten, Aziatische kleinklauwotters en de rode panda!

Zooparc jangalee tijger
Zooparc jangalee witte tijger
Zooparc janglee aziatische kleinklauwotter
Zooparc janglee rode panda

Over Jangalee

Nog voor de entree tref je twee Aziatische diersoorten aan: de rode panda en de Aziatische kleinklauwotter. Nadat je via enkele andere expeditiegebieden het park hebt verkend kom je weer terug in een ander deel van Jangelee, het gebied waar je de witte tijger en Amoertijger vindt. Ze leven afzonderlijk van elkaar. De witte tijger is in de zomer van 2015 gearriveerd. Met name de witte vacht en kleur ogen maakt deze tijgersoort erg mooi om te zien, maar ook heel bijzonder. De kleur is namelijk een genetische afwijking. Naast de kleur kunnen er nog meer afwijkingen zijn die helaas ook voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Daardoor is het beter dat deze tijgersoort zich niet meer voortplant. De Amoertijger is in 2023 naar ZooParc gekomen. Dit is ook een bijzondere tijgersoort, want de Amoertijger zwemt graag, wat voor een katachtige echt een uitzondering is.

ZooParc Overloon is lid van de NVD en EAZA, een kwaliteitskeurmerk voor dierentuinen en leeft mede daarom zorgvuldig een anti-voortplantingsbeleid met de witte tijger na.

Wie leven er in Jangalee?

Witte tijger

Meer weten

Amoertijger

Aziatische kleinklauwotter

Rode panda

Zoo programma

Wist je dat er dagelijks ook leuke en leerzame voederpresentaties worden gegeven door onze dierenverzorgers? Het programma varieert gedurende het jaar. Benieuwd naar welke voederpresentaties er zijn als jij langskomt?

Bekijk het actuele programma

Waar vind je het expeditiegebied?

Je start je expeditie in het ene deel van Jangelee waar je de Aziatische kleinklauwotter en de rode panda treft. In het andere deel van Jangalee kom je terecht als je al een aantal expeditiegebieden gepasseerd hebt. Loop vanaf de entree van het park eerst door de volgende gebieden en dan kom je vanzelf bij het stuk waar de tijgersoorten zich bevinden: het Headquarter, Boulders Beach en de Outback. Expeditiegebied Jangalee ligt ook dicht bij horecapunt BaseCamp, waar je op het terras kunt genieten van een hapje en drankje.

Bekijk de plattegrond

Ontdek ook alle andere expeditiegebieden

  Ngorongoro

  Beleef tijdens je expeditie Afrikaans avontuur in het Ngorongoro gebied en ontdek bijzondere diersoorten.

  Bekijk meer

  Itampolo

  Laat je omringen door de ringstaartmaki's van ZooParc Overloon.

  Bekijk meer

  Madidi

  Tijdens je expeditie in Madidi spot je bijzondere dieren en planten uit Zuid-Amerika.

  Bekijk meer

  Headquarter

  Je expeditie goed starten, even onderbreken of smakelijk eindigen? Dat kan in het 'Headquarter', het hoofdgebouw van ZooParc!

  Bekijk meer

  Boulders Beach

  Wandel tussen de pinguïns op Boulders Beach.

  Bekijk meer

  Outback

  Denk je aan Australië? Dan denk je aan kangoeroes! Spring samen met de kangoeroes in de Outback.

  Bekijk meer