Duurzaamheid

Bij ZooParc laten we mensen zien en ervaren hoe mooi de natuur is. Om de natuur te beschermen, proberen wij allerlei facetten in ons park zo duurzaam mogelijk te maken.

Green Key

Green Key is hét (internationale) keurmerk voor duurzame bedrijven. ZooParc is in het bezit van het Green Key Gold certificaat (het hoogst haalbare)! Bekijk hier onze MVO-verklaring.


Horeca

Bij de horecapunten van ZooParc wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. In ons park kan je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen bij onze horecapunten. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen. Nog veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade-keurmerk of Beter Leven Keurmerk.

Duurzame bekers en borden

Alle dranken en al het eten wordt geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden. Zo zijn onze bekers gemaakt van duurzame FSC-hout en de borden zijn gemaakt van palmbladeren. In de toekomst zullen wij steeds meer duurzame producten gaan gebruiken in onze horeca.

Duurzaam schoonmaken

Bij ZooParc wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het EU Ecolabel keurmerk.


Duurzaam voer voor de dieren

Hooi en brok

De dieren bij ZooParc krijgen uitsluitend duurzame hooi en brokken gevoerd. Bij de productie van het hooi worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en de brokken naar Overloon vervoerd door vrachtwagens met een minimale uitstoot van CO2.

Duurzame vis

Het voer (vis) voor bijvoorbeeld de pinguïns is voorzien van het MSC-keurmerk, dat staat voor duurzaam gevangen vis van Marine Stewardship Council.


Afval scheiden

Bij ZooParc wordt hout, ijzer, puin en papier afval gescheiden. Wij vinden het prettig als jij ook helpt met de afvalscheiding. Help jij mee?