Wie wil mijn Valentijn zijn?

“Ik ben Quasimodo en vandaag kom ik naar ZooParc om mijn Valentijn te vinden! In Frankrijk is  het mij helaas niet gelukt om mijn grote liefde te vinden. In ZooParc hoop ik meer kans te maken bij de vrouwtjes. Kom je mij aanmoedigen tijdens deze zoektocht?”

Vriendelijke slingeraap

Quasimodo is een vriendelijke slingeraap en heeft één bijzonder kenmerk waarmee hij zijn naam eer aan doet en daardoor nét wat anders is als alle andere: zijn gebochelde rug! Mede hierdoor heeft hij helaas nog weinig geluk gehad in de liefde en hoopt daarom op een nieuwe kans in ZooParc. Hopelijk kan hij hier met zijn heldere blauwe ogen meer apenvrouwtjes versieren.

Ontdek Quasimodo tijdens jouw expeditie!

Quasimodo arriveert op 14 februari 2017 als eerste slingeraap in ZooParc, in de toekomst zullen nog verschillende vrouwtjes volgen. Quasimodo moet in de eerste week nog even wennen, maar vanaf de voorjaarsvakantie is hij zeker tijdens de expeditie te bewonderen. De slingerapen komen in het expeditiegebied Amazone, op het eiland samen met de doodshoofdaapjes, te wonen.

Van 25 februari t/m 5 maart vertelt de expeditiegids meer over deze bijzondere dieren. De exacte tijd wordt later bekendgemaakt via de parkinformatie en in het Zoo programma.

Fokprogramma

De slingeraap is een bedreigde diersoort. Momenteel komen er slechts 32 individuen in Europese dierentuinen voor. Met de komst van Quasimodo, en later nog vrouwtjes, wordt een nieuwe fokgroepje gecreëerd ten behoeve van het Europese fokprogramma (EEP).

Meer weten over slingerapen?