Oh zit dat ZOO?!

In samenwerking met TV Land van Cuijk zijn we weer gestart met een nieuwe reeks afleveringen van Oh, zit dat ZOO?!

Nieuw in ZooParc Overloon zijn de Expedities waar je als bezoeker als echte ontdekkingsreiziger naar de dieren speurt. Tijdens deze nieuwe reeks ontdek je iedere aflevering een nieuw Expeditiegebied.

Aflevering 7: The Forest

In deze laatste aflevering gaan we het laatste gebied verkennen, namelijk The Forest. Welke dieren hebben de kinderen allemaal al gezien en zouden ze graag mee naar huis nemen? We vragen het ze tijdens de laatste kinderpraat. Lukt het de kinderen om het raadsel van The Forest op te lossen? Ook geeft Steven meer uitleg over de reuzenmiereneter.

Aflevering 6: Baobab

We nemen een kijkje in het gebied Baobab. Het gebied waar verschillende dieren uit madagascar wonen. Zouden de kinderen deze aapjes mee naar huis willen nemen? We gaan het ze vragen tijdens de kinderpraat. In dit gebied zitten verschillende voorwerpen verstopt. Lukt het de kinderen om alle voorwerpen te vinden en zo het juiste woord te vormen? Voor we weten of dat gelukt is vertelt Steven jullie eerst meer over de Kroonmaki, de Ringstaartmaki en de Kroeskop Pelikaan.

Aflevering 5: Ngorongoro

We nemen een kijkje in het gebied Ngorongoro waar de cheetah en de leeuwen wonen. Zouden de kinderen deze katachtige dieren willen verzorgen of geven ze toch de voorkeur aan een andere diersoort? We gaan het ze vragen tijdens de kinderpraat. De kinderen moeten in deze aflevering goed onthouden welke diersoorten ze al gespot hebben om een nieuw woord te vormen. Voor we weten of dat gelukt is vertelt Steven jullie eerst meer over de leeuw.

Aflevering 4: Expeditie Jangalee

In dit Expeditiegebied ontdek je de tijgers! Vorig jaar zomer zijn er witte tijgers komen wonen. Dit voorjaar hebben ze buren gekregen: Siberische tijgers. Dierverzorger Steven vertelt over de herkomst en de verschillen van deze tijgers. De kinderen vertellen maar al te graag over hun lievelingsdier. Ook wordt er weer een Expeditieopdracht uitgevoerd: wat was de prooi van de tijger?

Aflevering 3: Amazone

In deze aflevering van Oh zit dat Zoo?! gaan we naar Zuid-Amerika waar we een kijkje nemen in het Amazonegebied. Welk geluid maakt een tapir? In kinderpraat komen we er achter!

We komen nog meer te weten over de tapir, want Steven van het ZooParc Overloon vertelt ons daar alles over. Heel snel kijken dus!!

Aflevering 2: Outback

We nemen een kijkje in de Outback waar je tussen de verschillende Australische dieren loopt. Weten kinderen het verschil tussen een dromedaris en een kameel? Daar komen we achter tijdens de kinderpraat. Ook in deze aflevering is er een opdracht welke opgelost kan worden, maar het zijn wel hele vreemde oertekens. Maar voordat we daar naar gaan kijken, vertelt Steven meer over de dromedaris!

Aflevering 1: Boulders Beach

In deze aflevering ontdekken we het Expeditiegebied Boulders Beach, waar de zwartvoetpinguïns zich huisvesten. Hoofd Dierverzorger Steven laat ons kennis maken met deze pinguïns en vertelt er meer over het bijzondere leefgebied.

Of deze dieren ook favoriet bij de kinderen zijn? Daar komen we achter in de rubriek kinderpraat.