ZooParc Overloon beste prijs-kwaliteitverhouding onder dierentuinen

Safaripark Beekse Bergen is de sterkste stijger in de top 50 populairste dagattracties. Het Brabantse dierenpark steeg van de 11

Beekse Bergen sterkste stijger in top 50 populairste dagattracties

Met een stijging van maarliefst 6 plaatsen op de populariteitsladder is Safaripark Beekse Bergen op de vierde plaats geëindigd en blijft hiermee alle dierentuinen in Nederland voor. Andere sterke merken zijn Efteling (1), Anne Frank Huis (2) en Rijksmuseum Amsterdam (3). Hendrik Beerde Brand Consultancy verwacht dat Safaripark Beekse Bergen de komende jaren nog hoger zal stijgen en zet daarmee Safaripark Beekse Bergen op nummer 5 in de top 10 van dagattracties met de hoogste groeiverwachting. Safaripark Beekse Bergen eindigde al eerder op de derde plaats in de top 10 van best gewaardeerde dagjes uit in Nederland door Zoover.

ZooParc Overloon beste prijs-kwaliteitverhouding onder dierentuinen

Volgens onderzoek bieden vooral kleine attracties waar voor hun geld. ZooParc Overloon, collega-park van Safaripark Beekse Bergen, staat op de tweede plaats als dagattractie en op de eerste plaats als Nederlandse dierentuin met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is ZooParc Overloon ook gestegen in de top 50 populairste dagattracties. ZooParc Overloon werd een jaar geleden overgenomen door Libéma en heeft onlangs het bezoekersaantal zien verdubbelen.

Aviodrome in top 10 van populairste musea

Ook steeds meer musea worden vaker overwogen als dagje uit. Dit komt doordat bezoekers steeds meer waarde hechten aan het leerzame aspect van een dagje uit. Luchtvaartmuseum Aviodrome, sinds 4 jaar onderdeel van Libéma, plaatst zich op nummer 8 van meest overwogen leerzame dagjes uit en is tevens 3 plaatsen gestegen in de top 50 populairste dagattracties.

Sjors van den Boogaart, Divisiedirecteur Attractie- en Vakantieparken bij Libéma: “We zijn ontzettend trots op de prestaties van onze parken. In augustus 2016 constateerden we al een stijging in bezoekersaantallen bij onze dierentuinen Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland. Dat de parken van Libéma ook in dit onderzoek positief naar voren komen bevestigd dat we de goede weg zijn ingeslagen”.