ZooParc Overloon opent nog voor de zomer nieuwe giraffenvlakte!

ZooParc blijft investeren: na het nieuw ingevoerde thema ‘expeditie’ en de komst van verschillende katachtige, gaat het park vanaf deze zomer de hoogte in. Het Afrikaans expeditiegebied Ngorongoro wordt verrijkt met de langste dieren ter wereld: giraffen!

Giraffen worden in de natuur bedreigd. Op de nieuwe vlakte zullen ze vergezeld worden door een groep Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort. Beide diersoorten zijn onderdeel van een Europees fokprogramma, wat helpt de soort te beschermen. De voorbereidingen voor het nieuwe gebied zullen medio maart starten en voor de zomervakantie worden afgerond.

Combinatieverblijf

Het is uniek dat giraffen en de Brazzameerkatten gezamenlijk een verblijf delen. Dit is niet alleen leuk om te zien voor bezoekers, maar zo’n verblijf biedt ook een positieve gedragsverrijking voor de dieren. Meerkatten worden vaak verward met stokstaartjes. Het is echter een Afrikaanse apensoort.

Oog in oog

Bezoekers kunnen de dieren straks zowel in hun binnenverblijf als op de grote vlakte van heel dichtbij bewonderen. In het binnenverblijf wordt een verhoging gecreëerd zodat bezoekers de dieren op ooghoogte kunnen bewonderen. Aangrenzend aan de giraffenvlakte komt een ‘gestrande bus’ te staan waarin bezoekers samen met de dieren genieten van een hapje en een drankje. Bovenop de bus wordt namelijk een voederplek gecreëerd voor de giraffen. Zo bewonder je de Afrikaanse dieren van wel heel dichtbij!

Op de hoogte blijven?

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe giraffenvlakte? Houd dan de speciale giraffenpagina in de gaten voor de laatste updates!