ZooParc en Stichting Wildlife verbinden zich aan 2 lokale projecten

ZooParc Overloon en Stichting Wildlife hebben zich recent verbonden aan twee lokale projecten. Het gaat om de Vleermuisopvang Oss en bijenteeltorganisatie ZwarteBij.org. ZooParc zet zich al jarenlang via Stichting Wildlife in voor diverse natuurbeschermingsprojecten, zoals de Giraffe Conservation Foundation en het Fossa Fonds. 

De Vleermuisopvang Oss vangt jaarlijks rond de vijftig vleermuizen op. Het gaat hierbij om jonge dieren die hun moeder zijn kwijtgeraakt en om gewonde dieren. De opgeknapte vleermuizen worden weer uitgezet in de natuur. 

Mede dankzij de steun van Stichting Wildlife kan de Vleermuisopvang Oss onder meer de transportbakken vernieuwen en nieuwe materialen kopen. 

ZwarteBij.org
Zwartebij.org is een jonge bijenteeltorganisatie uit Limburg. De organisatie zet zich in voor de zwarte bij, de nog enige inheemse honingbijensoort in Nederland en een soort die ernstig bedreigd wordt. ZwarteBij.org heeft als doelstellingen de conservatie, teelt, selectie, promotie van en de educatie over de inheemse zwarte bij en de ontwikkeling van een duurzame imkerij. Daarnaast biedt de organisatie imkers de mogelijkheid om zichzelf bij te scholen. 

Wil je meer weten over Stichting Wildlife? Klik dan hier