ZooParc treurt om dood witte tijger Rama

Verdrietig nieuws, want de witte tijger Rama is overleden. Het dier had al langer last van gezondheidsproblemen. De verzorgers merkten op dat Rama minder eetlust had en niet meer alert reageerde. In overleg met de dierenarts is besloten om het dier niet langer te laten lijden. Rama is 11 jaar geworden.

Rama leefde sinds 2015 samen met Asia in ZooParc. Asia is nu nog de enige witte tijger in het park. Dat is niet erg: tijgers zijn namelijk van nature solitaire dieren, wat betekent dat ze graag alleen leven.

Vanwege de slechte genetica van witte tijgers overleven zij niet in het wild. Daarom is er vanuit het Europees managementprogramma een uitsterfbeleid ingesteld. Het betekent dat dieren van deze soort geen jongen meer mogen krijgen, waardoor de witte tijger uiteindelijk niet meer in Europese dierentuinen te zien zal zijn.

In het voorjaar wordt een nieuwe bewoner verwacht in het verblijf. Op advies van het managementprogramma, arriveert er een vrouwelijke Amoertijger uit Zweden.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.