Afrikaanse wilde honden en stokstaartjes weer te zien in ZooParc

De Afrikaanse wilde honden en stokstaartjes hebben een nieuw verblijf gekregen. Sinds oktober zijn deze toegankelijk voor bezoekers. 

De verblijven liggen in een uitbreidingsgebied van het park, achter het gebied van de leeuwen. De dieren hebben grotere verblijven gekregen die beter op hun specifieke behoeftes zijn aangepast. Samen bestaan de gebieden uit ongeveer vierduizend vierkante meter. Het gedrag van de dieren wordt nauwlettend in de gaten gehouden en de dieren maken het goed in hun nieuwe verblijf.

Door de verhuizing van de wilde honden kwam er een plek in het park vrij. Sinds juli wonen hier vier vrouwelijke mhorrgazelles, één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. In het najaar volgt er nog een mannetje. Zij zijn hier samen met de struisvogels te zien.

Wildlife education Center
Daarnaast is er ook een nieuw Wildlife Education Center. Het is voor groepen en schoolklassen mogelijk om hier extra uitleg te krijgen over de projecten die ZooParc Overloon ondersteunt via Stichting Wildlife.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.