Geboortegolf tijdens vruchtbaar voorjaar in ZooParc Overloon

Overloon, 5 mei 2023 - In ZooParc Overloon zijn er in het voorjaar zeven jonge dieren geboren bij drie diersoorten. Ook is inmiddels het geslacht bekend van de witgezichtsaki die in februari is geboren.

Er zijn vier Aziatische kleinklauwotters, één kameel en twee rode reuzenkangoeroes geboren. Het gaat goed met het jonge kroost.

De vier jonge Aziatische kleinklauwotters verblijven momenteel nog in de nestkist, daar blijven ze ongeveer anderhalve maand en ze kunnen elk moment buiten een kijkje nemen. Van alle ottersoorten is de Aziatische kleinklauwotter het meest sociaal en ze leven in vaste groepen waarin ze communiceren met piepgeluiden en geuren.

De draagtijd van de rode reuzenkangoeroe is 33 dagen. Het onderontwikkelde kangoeroejong kruipt dan naar de buidel van de moeder, waar het acht maanden blijft voordat het tevoorschijn komt. In de buidel zit de tepel waarmee de moeder het jong voedt.

De jonge kameel is inmiddels twee maanden oud en het geslacht is bekend. Het is een meisje.

Geslacht witgezichtsaki
De witgezichtsaki die in februari is geboren is een mannetje. De apensoort wordt geboren met dezelfde kleuren als de moeder, zodat het jong niet opvalt voor de vijanden in het wild. Na twee tot drie maanden verschijnt, wanneer het een mannetje is, een wit gezicht. Indien het een vrouwtje is, dan behoudt dier twee verticale witte strepen over het hoofd. Hoofd dierenverzorging Steven van den Heuvel: “Een kleine drie maanden na de geboorte van de witgezichtsaki, kunnen we met zekerheid zeggen dat het een mannetje is!”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.