Vrijwilligers in ZooParc Overloon halen recordbedrag op

De vrijwilligers van Stichting Wildlife in ZooParc Overloon kregen goed nieuws te horen op zaterdag 16 september. Door de tomeloze inzet hebben ze dit jaar al meer geld ingezameld dan het totaalbedrag van vorig jaar: een record! De nietsvermoedende vrijwilligers kregen het fantastische nieuws te horen tijdens een tweemaandelijkse vergadering en werden getrakteerd op taart.

Stichting Wildlife zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten. De vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten in het park om geld in te zamelen, zoals bijvoorbeeld exclusieve rondleidingen en diners na sluitingstijd.

Vrijwilligerscoördinator van ZooParc Overloon Niels Meboer: “Dat de vrijwilligers van Stichting Wildlife zich jaar in, jaar uit zo goed inzetten voor de stichting, wisten we al. Vorig jaar hebben ze natuurlijk een fantastisch recordbedrag opgehaald van 20.000 euro voor World Land Trust Paraguay. En dit jaar zijn we daar al overheen!”

Save our African Wildlife
De opbrengst van de extra georganiseerde activiteiten gaan dit jaar naar drie natuurbeschermingsprojecten binnen het thema ‘Save our African Wildlife’. Het bedrag komt ten goede aan de bescherming van het dwergnijlpaard (Institution of Breeding Rare and Endangered Mammals), de Mhorrgazelle (Sahara Conservation Fund) en de Afrikaanse wilde hond (Biodiversity Conservation Organisation).

Meboer: “Het kan niet anders dan dat we het streefbedrag van 25.000 euro dit jaar gaan halen. De Schemertours en Dinner at the Zoo hebben geholpen om dit bedrag grotendeels in te zamelen. Voor de laatste 5.000 euro gaan de vrijwilligers nog actief aan de slag met het verkopen van sleutelhangers en armbandjes in het park.”

Wil jij de vrijwilligers in ZooParc helpen om dit bedrag te behalen voor Stichting Wildlife? Dan kan dat ook via onderstaande QR-code.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.