Stichting Wildlife in ZooParc Overloon zoekt enthousiaste vrijwilligers

Stichting Wildlife in ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Dit gedreven team vrijwilligers zet zich op verschillende manieren in voor natuurbeschermingsprojecten. Op zaterdag 18 november vindt er om 09.00 uur een informatiemoment plaats.

De vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife geven in ZooParc rondleidingen, organiseren activiteiten en houden toezicht in de doorloopgebieden in het park. Bij deze activiteiten staan natuureducatie en het inzamelen van donaties centraal.

Verhalen vertellen
Vrijwilliger Theo Bronswijk vertelt: “Vrijwilliger zijn is meer dan die activiteiten alleen. In Itampolo, het gebied van de ringstaartmaki’s, vertellen we het verhaal over de bedreigingen van deze prachtige diersoort en hoe simpel de oplossing eigenlijk is. In Madidi staat de Verwonderkar. De kar is gevuld met schedels van dieren, maar ook huiden en andere dierlijke voorbeelden. Ik merk steeds weer dat de verhalen die we hier vertellen, met deze voorwerpen, impact maken. Je ziet echt de verwondering op de gezichten – de Verwonderkar heet niet voor niets zo. Daar doe ik het echt voor!”

Recordbedrag
Elk jaar kiezen de vrijwilligers van ZooParc een thema waar de opbrengsten van dat jaar naartoe gaan. Vorig jaar was dat World Land Trust Paraguay. Bronswijk: “Vorig jaar hebben we een recordbedrag opgehaald van 20.000 euro. Een resultaat waar we erg trots op zijn. Dit jaar staat in het teken van Save our African Wildlife en onlangs hebben te horen gekregen dat we het record van vorig jaar al hebben verbroken. Fantastisch dat we met dit gepassioneerde team kunnen bewerkstelligen!”

Enthousiasme
Op de vraag waar je als vrijwilliger aan moet voldoen, zegt Bronswijk: “Makkelijk, dat is enthousiasme. Wanneer je iets graag doet, straal je dat ook uit, dat maakt je als vrijwilliger toegankelijk en op die manier kunnen we nog beter alle verhalen vertellen van over de natuurbeschermingsprojecten die we ondersteunen. En over de dieren in het park natuurlijk.”

Wil je bij dit informatiemoment aanwezig zijn? Meld je dan aan via n.meboer@zooparc.nl.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan