Slakkeninvasie in ZooParc Overloon

Waar overal in Nederland deze zomer geklaagd wordt over de hoeveelheid slakken, is ZooParc Overloon juist heel gelukkig met de circa 200 agaatslakken die er zijn geboren. En kijkt men reikhalzend uit naar nog veel meer babygeluk in het park, waaronder bij de reuzenkangoeroes, kamelen, capibara’s, dwergnijlpaarden en pelikanen.

De jonge agaatslakken zijn zeer welkom in ZooParc Overloon. Dit diersoort heeft namelijk een belangrijke rol in het Expeditietheater waar dagelijks om 14.30 uur een educatief Expeditieverhaal wordt vertelt. Elders zijn de agaatslakken in het Explorer Camp te bewonderen.

Agaatslakken kunnen wel 30 centimeter groot worden (ongeveer de grootte van een handpalm). Ze leven in een tropisch klimaat en eten bladeren en vruchten. Agaatslakken zijn hermafrodiet: ze zijn zowel mannetje als vrouwtje. Ze leggen zo’n 100 tot 500 eitjes per keer.

Jonge reuzenkangoeroes laten zich na acht maanden zien

Begin dit jaar werden er op de Outback drie jonge rode reuzenkangoeroes geboren. Een hiervan is kort geleden uit de buidel gekropen. Reuzenkangoeroes zijn één maand drachtig, daarna blijven de jongen zo’n acht maanden in de buidel. Het wachten is nu op de andere twee jongen, die zich al wel voorzichtig vanuit de buidel laten zien. Verderop in het park kan men ook op kraamvisite bij de rendieren en de alpaca’s.

In blijde verwachting

Binnen een paar weken verwacht ZooParc Overloon een kamelenjong en jonge capibara’s (grootste knaagdier ter wereld). Ook de pelikanen zitten op eieren. En in het najaar verwacht het park een jonge dwergnijlpaard. Kortom: de komende maanden is er genoeg nieuws te bewonderen tijdens een Expeditie door ZooParc Overloon.