Nieuwe tijdelijke expositie in ZooParc: Safari Bricks komt naar Overloon

Overloon, 16 maart 2023

Vanaf 1 april zijn er erg bijzondere dieren te vinden in ZooParc Overloon. In de dierentuin zijn dan ruim 40 dieren geheel gemaakt van bouwsteentjes te zien, als onderdeel van de tijdelijke expositie Safari Bricks.

De levensechte bouwwerken zijn van zaterdag 1 april tot en met zondag 18 juni te bekijken. Bezoekers kunnen onder andere een leeuw, ringstaartmaki en kangoeroes tegenkomen. De bijzondere dieren, waarvan de olifant het grootste bouwwerk is met ruim 1600 bouwuren en bijna 150.000 steentjes, zijn door het hele park heen te zien.

General manager Roel Huibers: “We kunnen niet wachten om de indrukwekkende bouwwerken te tonen aan de bezoekers. Uren werk en kilo’s bouwsteentjes zitten in deze speciale bouwwerken. Enkele dieren die in het park te vinden zijn krijgen een evenbeeld, maar er komen tijdelijk ook nieuwe diersoorten in het park gemaakt van bouwsteentjes.”

Bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes voor het bouwwerk, het aantal bouwuren en het gewicht. Ook zit er een educatief randje aan deze bijzondere expositie, aangezien de bezoekers meer te weten komen over de diersoorten.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.

Ander nieuws uit ZooParc Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma