Ruim €13.000 opgehaald voor Red Panda Network!

Ieder jaar staat één van de natuurbeschermingsprojecten van Stichting Wildlife extra in het zonnetje. In 2018 was dat het Red Panda Network. ZooParc Overloon heeft maar liefst €13.705 opgehaald voor de rode panda's!

Met meerdere acties hebben de medewerkers, in samenwerking met Stichting Wildlife, in 2018 maar liefst €13.705 opgehaald. Dit bedrag is geschonken aan Red Panda Network.

ZooParc organiseerde het afgelopen jaar speciale activiteiten om zo het project te steunen. Dit waren activiteiten zoals:

  • Het verkopen van speciale panda-bandjes, waarvan er meer dan 3500 zijn verkocht

  • Het organiseren van een panda-ontbijt

  • De schemertours, waarbij bezoekers na openingstijd een rondleiding door het park kregen

  • Het panda-diner, waarbij bezoekers met uitzicht op de giraffes konden genieten van een luxe 5-gangen diner

  • De sponsorloop van basisschool Sint Jozef uit Holthees. Zij haalden bijna €1000,- op!

Red Panda Network

Red Panda Network is actief in Nepal en beschermt de rode panda en hun leefgebied in het Himalayagebergte door middel van educatie en samenwerking met de lokale bevolking. Zo doen zij onderzoek naar het aantal rode panda’s, geven educatie op bijvoorbeeld scholen en ze herstellen leefgebieden, zoals het aanplanten van bossen die gekapt zijn voor landbouw. Tevens werken zij samen met de lokale bevolking om duurzame landbouw te ontwikkelen. Op deze manier worden er niet telkens nieuwe stukken bos gekapt.

2019: SANCCOB

Na het Giraffe Conservation Foundation in 2017 en het Red Panda Network in 2018 is in 2019 het Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds (SANCCOB) aan de beurt! Deze stichting zet zich in voor de zeevogels in Zuid-Afrika, met name de zwartvoetpinguïn. Steun jij, samen met ZooParc, de zeevogels dit jaar?