Ringstaartmaki Ernie zelfstandig op expeditie buiten ZooParc Overloon

Ringstaartmaki Ernie is onlangs vanuit collegapark Dierenrijk naar ZooParc Overloon verhuisd. Enkele dagen geleden mocht hij kennis maken met zijn nieuwe familie en zijn nieuw onderkomen verkennen. Ernie vertoonde echter nóg meer apenstreken dan zijn soortgenoten…

Op onverklaarbare wijze is Ernie uit het expeditiegebied ‘Boabab’ ontsnapt en heeft hij via de bomen het park weten te verlaten voor een heuse expeditie door Overloon.

Een ringstaartmaki is een vriendelijk diersoort en makkelijk te herkennen aan de zwart-wit geringde staart. Mensen die Ernie in Overloon of omstreken spotten, wordt verzocht om zo snel mogelijk te bellen naar 0478-640046 of een mail te sturen naar info@zooparcoverloon.nl met daarbij de locatie, tijdstip en telefoonnummer.

Update maandag 11 juli 2016 –

Ernie werd gespot door Alies Ligtvoet, medewerker , bij recreatiegebied het Overloonse Schaartsven. Met een gezonde snack wist ze hem in haar fietstas te lokken en zo terug naar Expeditie ZooParc te brengen. Op de foto zie je dierverzorger Tom dolblij dat Ernie weer heelhuids thuis is gekomen van zijn avontuur!