Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon!

ZooParc Overloon heeft in de week van 23 tot en met 30 juli een recordaantal bezoekers behaald. Maar liefst 8.084 gasten bezochten de dierentuin in deze laatste week van juli. Dit hoge aantal is onder andere te wijten aan de recente uitbreiding van het park met een uniek combinatieverblijf voor netgiraffen en Brazzameerkatten.

Vestigingsmanager Leentje Lips: “We zijn ontzettend trots op dit record. ZooParc Overloon is twee jaar geleden overgenomen door Libéma en mede door de investeringen in nieuwe dierenverblijven en gastgerichtheid zien we enorme stijgingen in bezoekersaantallen.”

Naast de komst van drie giraffen en vier Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort herkenbaar aan een kastanjekleurige streep op het hoofd en lange witte baarden, heeft het park sinds de overname ook tijgers en leeuwen mogen verwelkomen. Daarnaast maakt het vorig jaar vernieuwde lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) samenwerkingen op het gebied van fokprogramma’s, huisvesting en het delen van ervaring mogelijk. Genoemde ontwikkelingen dragen stuk voor stuk bij aan de kwaliteit van het park en resulteren in een groeiende bezoekersstroom naar ZooParc.