Ranger voor de klas: Noord-Brabantse dierentuinen bieden online lessen aan

Mierlo/Overloon, 20 maart 2020 – ZooParc Overloon en Dierenrijk in Mierlo hebben gezamenlijk een lesprogramma samengesteld voor kinderen die nu thuis onderwijs krijgen. Hiermee hopen de dierentuinen een leerzame aanvulling te kunnen bieden.

In ZooParc Overloon zullen twee dierenverzorgers drie keer per week vloggen over wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een dierentuin. “Nu kinderen niet naar de dierentuin kunnen komen, willen we de dierentuin naar de kinderen brengen”, vertelt general manager Roel Huibers van ZooParc Overloon.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld een kijkje in de keuken, meelopen met de dierenarts of een demonstratie over hoe je een dierenverblijf schoonmaakt. Ook in dit geval kunnen kinderen zelf aangeven wat ze graag zouden willen zien.

CreatievelingenKinderen die graag knutselen kunnen terecht bij Dierenrijk. Deze dierentuin uit Mierlo gaat kinderen drie keer per week een bezigheid bieden, variërend van een leuke quiz tot een creatieve uitdaging, waarin deelnemers worden gevraagd om bijvoorbeeld een dier te knutselen of een kijkdoos te maken. Verder geeft de dierentuin tips voor onderzoekjes die ze thuis in de achtertuin of in hun eigen straat kunnen uitvoeren.

“In verband met de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus zijn we tot nader order gesloten. Daarom is het fijn om op deze manier kinderen toch activiteiten aan te kunnen bieden.”