ZooParc Overloon opent 13 mei de deuren voor abonnementhouders

11 mei 2020 - ZooParc Overloon kan woensdag 13 mei weer de deuren openen voor abonnementhouders. Vanaf maandag 18 mei kunnen ook reguliere bezoekers het park weer bezoeken. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na online aanmelding. 

De dierentuin heeft zich de afgelopen weken al voorbereid op de heropening en is er helemaal klaar voor om weer gasten te ontvangen. “We hebben het park zo ingericht dat zowel bezoekers als medewerkers op een goede, veilige en verantwoorde manier binnen de regels van de anderhalfmetermaatschappij een hele mooie dag kunnen hebben”, vertelt general manager Roel Huibers.

VoorbereidHet park sloot op 14 maart de deuren in verband met de coronamaatregelen. In de tussenliggende weken heeft de dierentuin zich voorbereid op de anderhalfmetermaatschappij. Zo is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het aantal mensen dat het park kan bezoeken zal de komende tijd stapsgewijs verhoogd worden.

Bezoekers kunnen alleen naar binnen na online aanmelding. Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk bij de ingang zijn, wordt er bovendien gewerkt met tijdsloten, ook voor abonnementhouders en mensen die via actiepartners een kaartje hebben gekocht. Deze reservering zelf kost uiteraard niets. “En als je eenmaal binnen bent, hoef je niet meer op je horloge te kijken”, verzekert Huibers. “Er zit geen maximum tijd aan een bezoek. Bezoekers kunnen dus op hun eigen tempo van het park en de dieren genieten.”

CrowdmanagersOm te zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden is er een verplichte looproute in de dierentuin ingesteld en zullen speciaal aangestelde crowdmanagers erop toezien dat er geen groepsvorming ontstaat. Ook worden er voorlopig geen voederdemonstraties gegeven en zij binnenverblijven als stallen nog dicht. De terrassen blijven nog even gesloten, maar bezoekers kunnen wel eten en drinken afhalen. Ook is het sanitair geopend.

Huibers: “We zijn ervan overtuigd dat met deze aanpassingen bezoekers hier een zeer aangename, veilige dag uit kunnen hebben en optimaal kunnen genieten van de dieren en dit mooie, ruim opgezette park.”