ZooParc Overloon ontwikkelt nieuw Zuid-Amerika expeditiedeel: Madidi

ZooParc Overloon krijgt er binnenkort een nieuw expeditiedeel bij. Aan het dierenpark wordt het Zuid-Amerikaanse themagebied Madidi toegevoegd. De aanleg zal in fases gebeuren. Het eerste deel, een volière, zal in de tweede helft van september geopend worden.

Daarin zullen ruim veertig Chileense flamingo’s hun intrede nemen. Een klein gedeelte van deze groep verblijft momenteel al in ZooParc Overloon. De overige flamingo’s komen over vanuit Dierenrijk. “Daar verbleef de groep tijdelijk, tot ons verblijf klaar was. Nu komen ze dus over naar Overloon”, vertelt Roel Huibers, general manager van ZooParc. Naast de Chileense flamingo’s zullen er ook kuifhoenderkoeten en kaneeltalingen in de volière te zien zijn.

Grote wensHet nieuwe expeditiedeel was al langer een grote wens van Huibers. “Na Australië en Madagaskar wilden we heel graag dit stuk van de wereld extra belichten.” De komst van de tweevingeringe luiaard Odin, die sinds begin augustus te zien is in het park in Overloon, sluit ook aan bij het nieuwe thema. De Zuid-Amerika-expeditie wordt gefaseerd gebouwd. Na de volière wordt het gebied in de toekomst nog uitgebreid.

Huibers: “We leggen de focus in dit nieuwe gebied op het thema Zuid-Amerika, omdat dit gebied ernstig onder druk staat door de vernietiging van het regenwoud en we daar graag onze bezoekers meer over zouden willen vertellen. We willen hen laten zien hoe mooi het daar is en welke unieke diersoorten er leven, maar ook welke gevolgen de ontbossing heeft voor plant, dier en mens.”

Meer diersoortenUiteindelijk zullen nog meer dieren een plek krijgen in Madidi. In de volière komen in de toekomst nog meer vogelsoorten. Ook de witgezichtsaki’s verhuizen hier later naar toe. “Daarnaast willen we ook brulapen toevoegen in dit nieuwe expeditiedeel”, aldus Huibers.