Miereneter geboren in ZooParc Overloon

Voor de tweede keer ooit in de geschiedenis van ZooParc Overloon is er een miereneter geboren. Moeder Toussle beviel afgelopen zondag van een gezond jong. Of het een mannetje of vrouwtje is weten de verzorgers op dit moment nog niet. Bezoekers kunnen vanaf vandaag de jonge miereneter dagelijks tussen 14.00 uur en 16.00 uur bewonderen in Zooparc Overloon. Tijdens het Pinksterweekend kunnen bezoekers de jonge miereneter zelfs een naam geven.

Publiek verzint naam
Omdat we voor de kleine miereneter ook nog een naam zoeken roepen wij de hulp van onze bezoekers in. Alle mensen die op zaterdag, zondag of maandag tijdens het pinksterweekend naar het park komen, krijgen de mogelijkheid om een leuke jongens- en meisjesnaam te verzinnen. Zodra het geslacht bekend is kiezen de verzorgers de leukste naam uit. De winnaars nodigen wij uit om de jonge miereneter van wel heel dichtbij te komen bewonderen.

Op de rug van moeder
Na een draagtijd van ongeveer 6 maanden vonden de verzorgers zondagochtend een kleine miereneter in het verblijf. Al vanaf de geboorte ziet een jonge miereneter er identiek uit aan zijn ouders, alleen dan in miniatuur vorm.
De komende maanden zal het jong meeliften bij de moeder op de rug totdat hij of zij oud en sterk genoeg is om op eigen benen te staan. Door op de rug bij moeder te zitten zorgt het jong er voor dat hij voor roofdieren bijna niet zichtbaar is.

Bijzondere geboorte
De geboorte van een miereneter is erg bijzonder. In heel Europa leven maar 150 miereneters in dierentuinen. Omdat miereneters ook in het wild de status kwetsbaar hebben zit deze soort in een Europees fokprogramma. Met de geboorte van dit jong draagt ZooParc Overloon gelukkig weer een steentje bij aan de instandhouding van deze geweldige dieren.