ZooParc Overloon doet mee aan Landelijke Open Imkerijdag

In ZooParc Overloon komen op zondag 10 juli vrijwilligers van imkervereniging Ambrosius langs om alles te vertellen en te laten zien over de imkerij. Ze doen dit in het kader van de Landelijke Open Imkerijdag. 

Het is de eerste keer dat ZooParc meedoet aan dit evenement. Het doel van de Open Imkerijdag is dat iedereen het houden van honingbijen van dichtbij kan meemaken. Imkers vertellen op deze dag wat honingbijen zijn, wat de functie is van deze dieren in de natuur en hoe en waarom het volk honing maakt. Ook wordt er vertelt hoe deze honing geoogst wordt door imkers.

Roel Huibers, general manager van ZooParc, vertelt hierover: “Wij vinden het niet alleen belangrijk om een bijdrage te leveren aan het behoud van diersoorten van veraf, maar ook van dieren van dichtbij. Zo hebben wij in ons park speciale insectenplanten staan om vlinders, bijen en andere insecten aan te trekken.”

Imkervereniging Ambrosius
Imkervereniging Ambrosius bestaat uit leden die imkerij op een hobbymatige manier beoefenen. Het is voor hun meer dan een alledaagse hobby, met uiteenlopende bezigheden: zo maken ze zelf kasten, kweken ze koninginnen, slingeren ze honing en gieten ze waskaarsen. Naar ZooParc nemen ze een kast met foto’s mee waarop het leven in een bijenvolk te zien is. Daarnaast is het ook mogelijk om honing te proeven.

Zie voor meer informatie ook:
https://www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag
https://www.ambrosiussambeek.nl

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste
actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.