Koninklijke aankomst in ZooParc Overloon

ZooParc Overloon maakt zich op voor de komst van de ‘Koning der Dieren’. Volgende week arriveert er namelijk een groep van zes leeuwen. Die nemen dan hun intrek in het nieuw gebouwde verblijf van bijna 2700 vierkante meter. Middels een leeuwenbrul-wedstrijd zoekt het park naar iemand die bij de officiële opening tijdens Koningsdag (27 april) een bijzondere rol mag vervullen. Van 30 april tot en met 8 mei vindt in de meivakantie bovendien de Expeditieweek plaats. Die wordt opgeluisterd met een speciale Virtual Reality-Experience.

De nabij de Gelderse en Limburgse provinciegrens gelegen Brabantse dierentuin is helemaal klaar voor het zomerseizoen, te beginnen met de meivakantie (30 april tot en met 8 mei). ZooParc Overloon heeft een frisse nieuwe uitstraling gekregen aan de hand van het thema ‘expeditie’. Als echte ontdekkingsreiziger verkennen bezoekers in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens de expeditie voeren zij opdrachten uit om de reis te voltooien. Maar pas op, want ook de leeuwen liggen vanaf nu dus op de loer…

?? Bekijk een preview!

Gratis expeditiemap

Tijdens de Expeditieweek in de meivakantie (van 30 april tot en met 8 mei) ontvangen bezoekers van ZooParc Overloon de Expeditiemap geheel gratis om vervolgens als een echte ontdekkingsreiziger op pad te gaan. Aan de hand van de Expeditiemap leren zij bijvoorbeeld de Australische oertekens op de Outback te ontcijferen. Na de Expeditieweek is de map voor 2 euro te koop bij de receptie. Ook is het mogelijk om een supergaaf kinderfeestje met het thema ‘Expeditie’ te boeken.

VR-experience

In de meivakantie biedt ZooParc Overloon nog een hele bijzondere activiteit. LEAP Experience VR is dan in het park aanwezig met een bemande high-end Virtual Reality-unit. Tijdens deze bijzondere experience begeef je je in het leeuwenverblijf om daar vervolgens een spannende opdracht uit te voeren. In het voorafgaande weekend maakt het winkelpubliek in de binnenstad van Nijmegen, Venlo en Roermond al kennis met deze Virtual Reality-belevenis middels een korte preview. Voor de kinderen worden er kleurplaten uitgedeeld waarbij ze kans maken op een VR Cardboard met daarop een eigen tekening gedrukt.

Koningsdag

De officiële opening van het verblijf vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april om 11.00 uur. Belangstellenden maken kans om als ‘Special Guest’ bij deze opening aanwezig te zijn. De inzender van het filmpje met de meest originele eigen imitatie van een leeuwenbrul verkrijgt deze dag gratis toegang met nog vijf personen, vervult een bijzondere rol bij de opening, mag achter de schermen kijken bij het leeuwenverblijf en ontvangt nog een leuke prijs. Het inzenden van een filmpje kan via het bijbehorende bericht op de Facebook-pagina van ZooParc Overloon. De winnaar wordt ook via dat kanaal bekend gemaakt. Inzenden kan tot maandag 25 april, 9.00 uur.

Online tickets

Koop je tickets in onze webshop met €2,- korting én voorkom hiermee dat je moet wachten zodat je direct de leeuwen kunt bezoeken!