Hoera, het pasgeboren dwergnijlpaard is een jongen!

Dierverzorgers van ZooParc Overloon hebben vanochtend ondekt dat het dwergnijlpaardje dat vorige week werd geboren een mannetje is! De verzorgers hebben uit alle inzendingen van de namenwedstrijd de naam Tobie voor de dwergnijlpaard gekozen. Het feit dat het dwergnijlpaard een jong mannetje is maakt deze geboorte een extra heugelijke gebeurtenis. Wil jij Tobie komen bewonderen? Bestel nu je online tickets met korting!

“In heel europa leven maar iets meer dan 100 dwergnijlpaarden en daarvan is het overgrote deel vrouwelijk. Onze kleine telg kan in de toekomst dus bijdragen aan het Europese fokprogramma van de dwergnijlpaarden. En dat is hard nodig want in het wild worden dwergnijlpaarden ernstig bedreigd”, zegt dierverzorger Steven van den Heuvel. Een precieze schatting van het aantal dwergnijlpaarden in het wild is heel moeilijk te maken, omdat ze midden in het tropisch oerwoud van Afrika leven. Wel weet men dat het over slechts enkele duizenden zal gaan.

En hij heet… Tobie!

Afgelopen weekend mochten bezoekers van ZooParc Overloon meedoen aan een namenwedstrijd. Uit honderden inzendingen kozen de verzorgers voor de naam Tobie. Deze naam werd bedacht door Senna van 9 jaar. Zij wint met haar familie een bijzondere Meet & Greet met dwergnijlpaard Tobie, en mag hem van héél dichtbij bewonderen.