Ze zijn terug: twintig dino’s nemen ook deze herfst intrek in ZooParc Overloon

ZooParc Overloon zet zich wederom schrap voor de komst van twintig enorme, levensechte dinosaurussen. Ook deze herfst nemen de prehistorische dieren hun intrek in ZooParc. Ze zullen tussen 1 oktober en 7 november te zien zijn in het park in Overloon. 

Eén van die dinosaurussen is de Irritator. Deze soort kwam voor in Zuid-Amerika en krijgt in ZooParc dan ook een plekje in het nieuwe expeditiedeel Madidi. Doordat paleontologen veel tijd kwijt waren aan het restaureren van de gevonden schedel van deze dino, kreeg hij de naam Irritator, wat ‘de ergerniswekkende’ betekent.

Enorme creaties“Dinosaurussen zijn fantastisch en ik kan niet wachten om alle creaties weer in ons park te zien staan”, vertelt general manager Roel Huibers. “Het is helemaal mooi dat we dit jaar ook een dino uit Zuid-Amerika in ons park kunnen laten zien. De Irritator sluit helemaal aan bij ons nieuwe themagebied Madidi, waar we hartstikke trots op zijn.”

Naast de Zuid-Amerikaanse Irritator nemen ook onder meer een Triceratops van negen meter lang, een Stegosaurus van zes meter lang en een Tyrannosaurus Rex van vijf meter lang het park over. Deze levensechte dinosaurussen, waarvan een aantal bewegen en geluid maken, zijn normaal gesproken te zien in World of Dinos, de grootste dino expo van Europa. Bij alle creaties, die verspreid worden over het park, komen borden met informatie over de gewoonten, het eetgedrag en manier van leven.

Dino’s in Vakantiepark Dierenbos
Bezoekers die deze herfst geen genoeg kunnen krijgen van alle dinosaurussen, kunnen ook terecht bij Vakantiepark Dierenbos. Tussen 11 september en 8 november kunnen gasten daar slapen tussen de brullende en bewegende dino’s.