Dierverzorgers ZooParc Overloon in actie voor giraffen

Dierverzorgers van ZooParc Overloon fietsen in het weekend van 25, 26 en 27 augustus, 485 km voor de bescherming van giraffen in de natuur. De komst van 3 netgiraffen naar ZooParc Overloon is een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor de steeds groter wordende dreiging voor wilde giraffen. 

Bedreigde diersoortOnlangs zijn er in ZooParc Overloon 3 netgiraffen komen wonen. Subira, Limber en Naomi zijn afkomstig uit verschillende Europese dierentuinen en gaan in ZooParc Overloon over een tijdje hopelijk voor nageslacht zorgen.

In het wild gaat het met giraffen echter niet goed. In de afgelopen 30 jaar is de populatie giraffen in het wild afgenomen van 160.000 naar 97.500 dieren. De snelle afname van de populatie wordt veroorzaakt door de toenemende invloed van mensen in het natuurlijke leefgebied van de giraffe. Oorlogen, stroperij, wegenbouw en mijnindustrie zorgen ervoor dat de giraffen steeds minder ruimte tot hun beschikking hebben.

??
Om meer aandacht te vragen voor de dreiging van giraffen in de natuur organiseert ZooParc Overloon schemertours en stappen de dierverzorgers op de fiets om geld in te zamelen voor de bescherming van giraffen. De dierverzorgers fietsen in het weekend van 25, 26 en 27 augustus maarliefst 485 km, van ZooParc Overloon naar Zoo Magdenburg in Duitsland. De afstand van 485 kilometer is tot stand gekomen door de gemiddelde lengte van alle nog in het wild levende giraffen bij elkaar op te tellen. Dit lijkt misschien een behoorlijke afstand, maar wanneer je de gemiddelde lengte van alle mensen op de wereld bij elkaar op zou tellen kom je op 12.250.000 kilometer!

Hoe kan je helpen?
Wil jij de dierenverzorgers en daarmee de bescherming van wilde giraffen steunen? Doneer dan op deze websiteof neem deel aan een van de schemertours! Iedere donatie tot €2.500,- wordt verdubbeld!

Ik wil de giraffen steunen!