Dierentuin in Overloon passeert in 2015 grens van 100.000 bezoekers

ZooParc Overloon verwelkomde in de kerstvakantie de 100.000e bezoeker van 2015. Vestigingsmanager Martin van Hees is daarmee aardig tevreden, maar wil verder groeien: “Met nieuwe bewoners als Siberische tijgers, leeuwen en franjeapen gaan we in 2016 zeker al meer bezoekers trekken.” In totaal investeert ZooParc Overloon in 2016 bijna 500.000 euro in het park.

ZooParc Overloon passeerde in de kerstvakantie dus de grens van 100.000 bezoekers. Roy van Gorp (37) uit Gemert was de gelukkige. Samen met zijn dochters Nori (8), Dali (2) en vriendin Mindy (34) werd hij hartelijk ontvangen. Om de feestvreugde te vergroten kreeg het gezelschap ook nog een jaarabonnement aangeboden.

Groeien

Van Hees kijkt met een goed gevoel terug op 2015. “Half februari hebben we ZooParc Overloon overgenomen. Sindsdien hebben we dus 100.000 bezoekers geteld. Maar doel is om op termijn naar de 200.000 te groeien. We zijn daarom keihard bezig om het park op vele fronten aantrekkelijker te maken. Dat doen we door nieuwe dieren te presenteren en nieuwe verblijven te bouwen. Goed voorbeeld daarvan was in 2015 de komst van de witte tijgers. Het publiek reageert erg enthousiast op alle veranderingen. Dat motiveert ons om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Siberische tijgers en leeuwen

In dat kader komen bezoekers van ZooParc Overloon al in het voorjaar oog in oog te staan met  twee Siberische tijgers. De Overloonse dierentuin is ook druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van een spiksplinternieuw verblijf voor vijf leeuwen die nog voor de zomervakantie zullen arriveren. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van activiteiten die de parkbeleving bij bezoekers nog verder zullen vergroten.

Franjeapen

Daarnaast komen er deze zomer franjeapen naar ZooParc Overloon. Ook voor hen wordt een nieuw onderkomen gebouwd. Dit betreft een verblijf waar bezoekers tussen deze even grappige als mooie apen kunnen doorlopen. Daarnaast worden de laatste stukjes achterstallig onderhoud aangepakt. In totaal investeert ZooParc Overloon in 2016 bijna 500.000 euro in het park.