Dierentuin blijft investeren en vernieuwen: Op expeditie in ZooParc Overloon

ZooParc Overloon blijft investeren en vernieuwen. De nabij de Gelderse en Limburgse provinciegrens gelegen Brabantse dierentuin legt momenteel de laatste hand aan de frisse nieuwe uitstraling die vooral gestalte krijgt door het thema ‘expeditie’. Daarbij horen natuurlijk ook een nieuw logo en aangepaste plattegrond maar ook nieuwe dieren: zo arriveren er binnenkort Siberische tijgers en is ook de komst van een groep Afrikaanse leeuwen aanstaande.

Als echte ontdekkingsreiziger verkennen bezoekers in ZooParc Overloon straks de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens de expeditie voeren zij opdrachten uit om de reis te voltooien. Maar pas op, want de leeuwen liggen op de loer…

Het pinguïngebied – met de naam Expeditie Boulders Beach (een beroemd strand in Zuid-Afrika waar deze zwartvoetpinguïns voorkomen) is al helemaal klaar en voorzien van een extra zandstrand waar bezoekers tussen deze grappige dieren kunnen lopen. De pinguïngroep wordt bovendien uitgebreid naar twintig vogels.

Headquarter

Tussen het bamboe verscholen bevind zich het Headquarter: het hoofdkwartier van Expeditie ZooParc Overloon! Hier verblijven de rode panda’s en vinden bezoekers alle info en proviand voor hun expeditie. Vestigingsmanager Martin van Hees is enthousiast over de nieuwe thematisering: “We voeren alles gefaseerd door, maar je ziet dat het met de week meer gaat leven. Vlak voor de zomervakantie moet alles klaar zijn. In de week voor Pasen verwachten we overigens de Siberische tijgers.”

Expeditie Ngorongoro

Tijdens Expeditie Ngorongoro ontmoeten bezoekers van ZooParc Overloon de wilde honden en cheeta’s en vanaf deze zomer dus ook leeuwen. “We zijn in afwachting van de afgifte van de bouwvergunning van een nieuw verblijf van bijna 2700 vierkante meter. Als die binnen is, gaan we meteen van start. We willen dan ruim voor de zomervakantie klaar zijn, het liefst al in mei. De zes mannetjesleeuwen komen vanuit Safaripark Beekse Bergen,”aldus Van Hees.

Outback

Denk je aan Australië? Dan denk je aan kangoeroes! Op de Outback ontdek je verschillende soorten kangoeroes op heel avontuurlijk wijze én van heel dichtbij! Over een paar maanden lopen er ook dromedarissen op de Outback rond. Dat laatste is logischer dan misschien gedacht, want Down Under kijken ze ook niet op van overstekende dromedarissen. Deze dieren zijn in de loop der tijd vanuit Europa naar Australië verscheept om te dienen als lastdieren.

Overige expeditiegebieden

De overige expedities hebben de volgende namen: Amazone (o.a. tapirs, kleine roofdieren apen), Jangalee (witte tijgers, Siberische tijgers), Baobab (ringstaartmaki’s), Forest (o.a. vogels, stokstaartjes) en Adventure Trail (speeltuin, theater, terras en kinderboerderij).