Bouw verblijf nevelpanter in ZooParc gestart, andere werkzaamheden klaar

De bouw van het verblijf van de nevelpanter is gestart. Met de verhuizing van de krabbenetende wasberen naar een nieuw onderkomen, zijn de eerste stappen gezet voor de komst van de diersoort. De nevelpanter wordt later dit jaar verwacht. Daarnaast zijn ook veel andere werkzaamheden in het park afgerond.

Inmiddels is het oude verblijf van de wasberen gesloopt, zitten de snoeiwerkzaamheden erop en de funderingen van het verblijf worden momenteel geplaatst.

De krabbenetende wasberen zijn verhuisd naar een nieuw verblijf in expeditiegebied Madidi. Hoofd dierenverzorger Steven van den Heuvel: “De dieren passen beter in dit gebied waar de natuur van Zuid-Amerika centraal staat en waar de dieren oorspronkelijk ook leven.” Momenteel wennen de krabbenetende wasberen nog aan het verblijf. Binnenkort zijn ze zichtbaar voor de bezoekers.

Leeuwenverblijf
Daarnaast heeft het leeuwenverblijf een opknapbeurt gehad toen de dieren door wateroverlast het buitenverblijf niet in konden. Van den Heuvel: “Er is een extra plateau geplaatst, de schuilhut is vervangen en er zijn bomen geplant die in de zomer voor extra schaduw zorgen. De auto waar de leeuwen graag op zonnebaden, is ook vervangen.”

De oude Jeep is, onder grote belangstelling van de media, verkocht voor 750 euro. De opbrengsten gaan naar verschillende projecten van Stichting Wildlife. General manager Roel Huibers: “Het is echt super dat ZooParc op ludieke wijze een steentje bij mag dragen aan het beschermen van de natuur.”

Speeltuin
De speeltuin bij Headquarter is na het toevoegen van enkele speeltoestellen compleet. Huibers: “De nieuwe speeltoestellen zijn allemaal wat lager bij de grond en dat zorgt ervoor dat de allerkleinsten nu ook vertier kunnen hebben.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de ZooParc nieuwsbrief.