Bijzonder nieuwe diersoort in 2019: de fossa!

In 2019 staan er weer nieuwe ontwikkelingen op de planning. Zo zet ZooParc zich in voor de Afrikaanse pinguïn, komt er een nieuw Madagaskargebied bij, verwelkomen wij nieuwe diersoorten en komt er een speelgelegenheid om de looproute voor kinderen leuker te maken.

2018 was het jaar waarin het park onder andere pasgeboren Bennetwallabies, capibara’s en kuifseriema heeft mogen verwelkomen. De bruggen, vlonders en uitkijkpunten hebben het observeren en bekijken van de dieren vergemakkelijkt. Ook in 2019 vinden er weer ontwikkelingen plaats. Dit jaar ligt de nadruk op het uitbreiden van het park en het aanbieden van meer leuke activiteiten voor de gasten.

Uitbreiding van dieren en verblijven

Ook dit jaar mogen wij weer nieuwe diersoorten in ons park verwelkomen, waaronder zeboes, penseelzwijnen en fossa’s! De witgezichtsaki’s krijgen wederom een mooi plekje in het park. Een mooie toevoeging is dat wij het fokprogramma in beheer hebben.

Bovendien wordt het park vergezeld met een Madagaskargebied bestaande uit een ruim eiland waar verschillende halfapen worden ondergebracht. Je kan hier onder andere de ringstaartmaki’s en bamboemaki’s bewonderen! Het nieuwe gebied komt tegenover Basecamp te liggen.

Verderop deze route komen bezoekers oog in oog met fossa’s te staan. Deze roofdieren uit Madagaskar vind je nergens anders in Nederland. Voor de fossa’s en cheeta’s worden twee ruime moderne buitenverblijven ontworpen. Deze diersoorten vertoeven gezamenlijk in deze nieuwe nachtverblijven.

De voederpresentaties hebben wij afgelopen jaar van een geheel nieuw geluidssysteem voorzien. Hierop hebben wij zeer positieve reacties mogen ontvangen. Vandaar dat wij ook dit jaar nieuw geluidsapparatuur gaan inzetten. Hierdoor kunnen onze bezoekers bij alle presentaties optimaal van de interessante verhalen van onze expeditieleiders genieten!

Aan de kinderen wordt ook gedacht in 2019. Om de looproute nog leuker te maken, worden er avonturenpaadjes geplaatst.

Afgelopen jaar heeft ZooParc zich ingezet voor het Red Panda Network waar een mooi bedrag van ruim €13.000 is verzameld. Ook dit jaar besteedt ZooParc wederom aandacht aan één diersoort in het bijzonder, namelijk de Afrikaanse pinguïn. Vanwege milieuvervuiling en klimaatverandering neemt de populatie van deze diersoort af. Vandaar dat ZooParc zich in 2019 inzet voor de Afrikaanse pinguïn door geld in te zamelen voor SANCCOB (South African Foundation for Conservation of Coastal Birds).

ZooParc voert deze ontwikkelingen met enthousiasme door en kijkt ernaar uit om bezoekers in 2019 te ontvangen.