AquaZoo Friesland en ZooParc Overloon weer lid van NVD

ZooParc Overloon is sinds juli dit jaar weer lid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Eerder dit jaar werd AquaZoo Friesland ook al lid. Lidmaatschap van de NVD is een keurmerk voor dierentuinen en belangrijk voor samenwerking op gebied van fokprogramma’s, huisvesting, het delen van ervaringen et cetera.

ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland werden in februari 2015 overgenomen door Libéma, bekend van o.a. Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk (beide lid van de NVD). ZooParc Overloon heeft hard gewerkt om het park nieuw leven in te blazen. Dit is gelukt door een algehele opknapbeurt, de introductie van het nieuwe thema ‘Expeditie’ en het verwelkomen van nieuwe diersoorten, waaronder tijgers, pinguïns en leeuwen. Er is circa 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in het opknappen en uitbreiden van het park. AquaZoo Friesland is ook geheel opgeknapt en heeft het afgelopen jaar zeeleeuwen en ijsberen aan haar collectie toegevoegd. Libéma investeerde hier circa 1,25 miljoen euro.

Stichting Wildlife

Een belangrijke doelstelling waar NVD-leden, en dus ook ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland, aan werken is natuurbescherming. Zo werkt Libéma samen met Stichting Wildlife om projecten in het buitenland te steunen. Hiervoor worden diverse activiteiten in de parken verzorgd, waaronder rondleidingen. In de toekomst wordt ook een adoptieplan opgesteld. Zie voor meer info www.stichtingwildlife.nl.