Nieuw themagebied: Itampolo

In de zomer van 2019 is een compleet nieuw themagebied geopend in ZooParc: Itampolo! In dit gebied kom je oog in oog te staan met halfapen en fossa's.

Het halfapen-eiland was al een begrip in ZooParc. Hier liep je toen al tussen de ringstaartmaki's. Dit keer worden de ringstaartmaki's verhuist naar een geheel nieuw, en groter, doorloopgebied: Itampolo! Je vindt hier straks niet alleen ringstaartmaki's. Het nieuwe gebied is straks het thuis van:

  • Ringstaartmaki's

  • Bonte vari

  • Alaotra bamboemaki's

  • Fossa's

Het nieuwe gebied is een doorloopgebied. De halfapen zitten samen op een groot eiland waar je als bezoeker kunt lopen. Je zult dus omringd zijn door de halfapen! Ook zullen in dit gebied voederpresentaties gaan plaatsvinden.

Kom je ook kijken?

Bestel tickets met korting

Itampolo bestaat uit twee delen

Het nieuwe gebied bestaat uit twee delen. Eén deel is het eiland waar de halfapen te vinden zijn. Hier kun je als bezoeker van ZooParc tussen de halfapen lopen. Voor het tweede deel van Itampolo geldt iets anders. Hier zitten namelijk fossa's. Fossa's zijn echte vleeseters en jagen vooral op maki's. Daarom bestaat het tweede deel van Itampolo uit een verblijf voor de fossa's. Je hebt vanuit verschillende punten zicht op het verblijf én op het fossahol.

Hieronder zie je links het nieuwe halfapen-eiland. Aan de rechterkant zie je het nieuwe fossa-verblijf.

Nieuwe diersoort: de fossa

De fossa's (Cryptoprocta ferox) zijn een nieuwe diersoort in ZooParc. En niet alleen in ZooParc. Het is ook een nieuwe diersoort in Nederland. Er zijn in heel Europa maar zo’n 25 dierentuinen met fossa’s.

Fossa's zijn roofdieren. Ze jagen zelfs voornamelijk op ringstaartmaki's! Fossa's lijken op katten, maar het is zeker geen katachtige. Ze horen in hun eigen groep. Hun dichtstbijzijnde familieleden zijn de mangoesten.

Wil je meer weten over fossa's?

Leer hier alles