Zooparc Overloon in 2017 in actie voor de giraffen

Het Afrikaans expeditiegebied Ngorongoro wordt verrijkt met een nieuwe giraffenvlakte. De giraffe is een bijzonder diersoort vanwege zijn grote lengte. Giraffen kunnen tot wel 5,5 meter hoog worden en 800 kg zwaar wegen!

Stroperij, oorlogen en verlies van leefruimte

Het jaar 2017 staat in het teken van giraffen. De giraffen die straks in ZooParc Overloon te zien zijn, zijn ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten. Ze laten ons zien hoe mooi en bijzonder de natuur is en hoe belangrijk het is om deze dieren te beschermen. En dat is helaas ook hard nodig. Het gaat in de natuur erg slecht met giraffen. In zo´n 30 jaar tijd is de wilde populatie giraffen gedaald van 160.000 naar 97.500 dieren. Dat is een daling van zo’n 40%. De oorzaak van deze daling ligt bij de toenemende invloed van mensen in het leefgebied van de giraffe. Stroperij, oorlogen en verlies van leefruimte door wegenbouw, landbouw en mijnindustrie zorgen dat het voor giraffen moeilijker wordt om te overleven.

ZooParc steunt de Giraffe Conservation Foundation

De komst van giraffen naar ZooParc Overloon is een mooie kans om meer aandacht te geven aan de bedreiging van de giraffe in de natuur. We willen dan ook met verschillende acties geld inzamelen om de Giraffe Conservation Foundation (GCF) te ondersteunen. Deze Namibische organisatie is actief in verschillende Afrikaanse landen en draagt bij aan het identificeren van de bedreigingen voor giraffen en helpt bij het vinden van oplossingen die voor zowel mensen als voor giraffen positief uitpakt.

Leuke activiteiten en acties

Wil jij ook helpen om de giraffe te beschermen? Dat kan! Als je binnenkort naar ZooParc Overloon komt kun je meedoen met één van de acties. Een directe donatie doen kan natuurlijk ook via www.stichtingwildlife.nl. Help ons ook mee om giraffen te beschermen!In de aanloop naar de opening van het giraffengebied zullen er verschillende leuke en interessante activiteiten worden ondernomen in ZooParc Overloon. Zo worden er bij de entree lootjes verkocht met verschillende mooie prijzen, zijn er spannende avondrondleidingen te boeken en zullen een aantal dierverzorgers een speciale giraffen-fietstocht maken om geld op te halen.

Bekijk alle evenementen

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma