ZooParc Overloon steunt de rode panda

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de activiteiten die in ZooParc worden georganiseerd rondom de rode panda en hoe je de rode panda kunt steunen.Koop nu je tickets met online korting voor je gewenste datum en ontmoet de rode panda!

Online tickets

Kom naar de speciale activiteiten…

…en steun de rode panda! Als je komende tijd naar ZooParc komt, kun je meedoen aan allerlei leuke activiteiten en acties. De opbrengst van deze activiteiten gaat naar het International Red Panda Network.

Breakfast at the Zoo

9 en 10 juni 2018

Een heerlijk ontbijtje tussen bijzondere dieren, wie wilt dat nu niet? Halverwege het park staat een ontbijtje voor je klaar met uitzicht over de giraffenvlakte.

Schemertours

20, 21, 27 en 28 juli 2018

Ga na sluitingstijd het park in met een dierverzorger en leer alles over de dieren. Er vinden spannende avond-voedermomenten plaats en je krijgt een kijkje achter de schermen!

Dinner at the Zoo

7 en 8 september 2018

Kom luxe dineren in het park met een driegangenmenu, verzorgd door topkok Jaap Volman van Restaurant Boompjes. Krijg een rondleiding door het park, ga uitgebreid dineren met uitzicht op de giraffen en geniet van wijnen, amuses en zoetigheden bij de koffie.


Waarom steunt ZooParc Overloon de rode panda?

De rode panda is een van de bekendste diersoorten uit ZooParc. Voordat je het park binnenkomt, kun je deze mooie dieren al bekijken bij de entree waar ze samenleven met de Aziatische kleinklauwotters. Helaas gaat het met de rode panda in de natuur niet zo goed..

Illegale handel en verlies van leefruimte

Sinds afgelopen Pasen is er een nieuwe rode panda in ZooParc Overloon. In de toekomst mag deze jongedame een bijdrage gaan leveren aan het Europees fokprogramma. Dit zorgt ervoor dat er voldoende gezonde rode panda’s in dierentuinen blijven en dat is ook nodig. In de natuur gaat de populatie rode panda’s namelijk steeds meer achteruit. In het wild leeft de rode panda in Nepal en China. Daar wordt hun leefgebied bedreigd door de groeiende bevolking. De dichte bossen, waar de rode panda’s van nature leven, worden gekapt voor het gebruik van hout en om er weides van te maken voor het houden van melkkoeien. Bovendien neemt de illegale handel in rode panda’s toe: veel dieren worden gevangen om als huisdieren te worden gehouden of voor het gebruik van hun rode vacht. Naar schatting leven er momenteel minder dan 2500 rode panda’s in de natuur. De rode panda is momenteel ernstiger bedreigd dan de reuzenpanda.

ZooParc steunt het Red Panda Network

Samen met Stichting Wildlife, Dierenrijk, Safaripark Beekse Bergen en AquaZoo Friesland gaat ZooParc Overloon aan de slag voor de bescherming van de rode panda in de natuur. Met verschillende leuke acties geven we aandacht aan het probleem en zamelen we geld in voor het Red Panda Network. Deze organisatie is actief in Nepal en probeert de lokale bevolking te leren op een duurzamere manier met de omgeving om te gaan en ze actief te betrekken bij de bescherming van de natuur. Dit gebeurt onder meer door kleinschalige boeren te betalen voor het opkweken van jonge bomen. Deze kunnen weer worden gebruikt om de kale gebieden opnieuw aan te planten, waardoor deze gebieden weer aantrekkelijker worden voor de rode panda en andere dieren.

Leuke activiteiten en acties

Wil jij ook helpen om de rode panda te beschermen? Dat kan! Als je binnenkort naar ZooParc komt, kun je meedoen met één van de acties. Een directe donatie doen kan natuurlijk ook via www.stichtingwildlife.nl. Help ons mee om de rode panda te beschermen! Boek bijvoorbeeld een panda-ontbijt, ga mee op een spannende schemertour, boek een luxe 3-gangen diner of koop een mooie panda-armband tijdens je bezoek aan ZooParc.

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma