Insecten eten en poep herkennen: tijdens de Expeditieweek leren kinderen hoe ze overleven in de wildernis!

Tijdens de Expeditieweek in ZooParc Overloon, van zaterdag 28 april t/m zondag 6 mei, leren kinderen aan de hand van spannende activiteiten hoe ze overleven in de wildernis. Met hun eigen expeditiepaspoort kunnen ze in het park op ontdekkingsreis. 

Insecten eten en poep herkennen
Er zijn tijdens de Expeditieweek allemaal spannende activiteiten te beleven. Zo worden kinderen én volwassenen uitgedaagd om een sprinkhaan of meelworm te proeven, want in meer dan 100 landen over de hele wereld staan insecten gewoon op het menu. Daarnaast leren we bezoekers om sporen en poep van wilde dieren te herkennnen, zodat ze in de natuur weet welke dieren er in de omgeving zijn. Tussen de activiteiten en dierverblijven in bevinden zich allerlei avonturenpaadjes en er is zelfs een hoge klimtoren voor de stoerste kinderen!

Stichting Wildlife
De vrijwilligers van Stichting Wildlife begeleiden de activiteiten tijdens de Expeditieweek in het park. Je komt ze ook tegen in de Cheetah shelter, waar ze alles vertellen over de bijzondere dieren in het park en uitleg geven over natuurbehoud.