ZooParc Overloon heeft dit voorjaar al elf jonge dieren mogen verwelkomen

Overloon, 7 april 2020

Overloon, 7 april 2020 – In Zooparc hebben ze gemerkt dat de lente is begonnen. In de dierentuin in Overloon werden de afgelopen weken maar liefst 11 jonge dieren geboren: drie ringstaartmaki’s, één Brazzameerkat, vijf pinguïns en twee kangoeroes.  

Bij de ringstaartmaki’s zijn er drie kleintjes bij. Op 21 maart kwam de eerste ter wereld bij moeder Mira. Zondag 29 maart werd Becca moeder van een tweeling. Van alle drie de jongen is Bert de vader.

Het zijn de eerste geboortes in het Madagaskar-gebied dat vorig jaar in de dierentuin werd geopend. Het Afrikaanse eiland Madagaskar is de enige plek ter wereld waar ringstaartmaki’s voorkomen. De bossen waarin ze leven worden echter gekapt en ook wordt er op hen gejaagd voor hun vlees. Ze zijn daardoor een bedreigde diersoort.

Bijzondere ontwikkeling
Bij de Brazzameerkatten is ook uitbreiding geweest. Nadat de dierentuin in februari al een jong mocht verwelkomen, beviel moeder Jack op 17 maart van een kleintje.

Een bijzondere ontwikkeling, vertelt Steven van den Heuvel, hoofd dierenverzorging bij ZooParc. “Het is slechts de derde geboorte in twintig jaar tijd in een dierentuin in Nederland. Daar zijn we echt heel trots op.” De groep bestaat met de twee jongen van dit jaar nu uit zeven dieren.

Crèche
In het expeditie-gebied Outback staken er in maart twee nieuwe kangoeroes hun kop voor het eerst boven de buidel en op Boulders Beach hebben zich maar liefst vijf jonge pinguïns gemeld bij de crèche, waar de jonge diertjes leren zelf te eten. Zij kwamen tussen januari en half maart uit het ei.

Ander nieuws uit ZooParc Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma